Pretraga

Pronašli smo sofe kakve imaju naši omiljeni junaci iz serija

Pronašli smo sofe kakve imaju naši omiljeni junaci iz serija

Tekst: BURO.

Januar u regularnim uslovima? Kancelarija, pa kauč, možda i nešto da se gricne. Eventualno zimovanje, svakako žal što nismo više štedeli tokom godine pa da možemo da se izgubimo u pravcu Maldiva. Januar ove godine? Kauč, kauč i kauč. I svakako nešto da se gricne. Pamtimo svakako i bolje dane, ali je sreća što smo pretplaćeni na sve streaming servise koji svakodnevno dodaju nove serije i filmove, kako bismo odlutali u neki drugi svet, daleko od tema koje svakodnevno okupiraju (ceo) svet. Bitno je da je kauč udoban, optimalne veličine, sa jastucima koji su ni previše mekani, ni previše tvrdi. Nežno, ali solidno je ono što tražimo. A inspiraciju smo pronašli u omiljenim serijama koje ovih dana puštamo na repeat.

MAD MEN

Pronašli smo sofe kakve imaju naši omiljeni junaci iz serija (фото 1)

Ukoliko ste posvećeni fan uglađene estetike Don Drapera i ekipe za vas je napravljen bar kao ispao iz serije. Ostali koji su samo rekreativno pratili avanture iz advertajzing agencije mogu da se zadrže na tome da poneki mid-century komad nameštaja usele i kod sebe. Sofa ravnih linija, minimalističkog izgleda će učiniti svaku dnevnu sobu elegantnijom. Skoro da ćete poželeti da obučete strogu suknju do kolena i blok štikle. Ali, ipak ne! U novim vremenima ovakva sofa se sjajno slaže i sa finom pidžamom.

Pronašli smo sofe kakve imaju naši omiljeni junaci iz serija (фото 2)

RETRO SOFA, EMMEZETA


VIL I GREJS

Pronašli smo sofe kakve imaju naši omiljeni junaci iz serija (фото 3)

U legendarnoj seriji glavna junjakinja Grace Adler je dizajnerka enterijera koja vodi sopstvenu kompaniju Grace Adler Designs. Pa, naravno da će stan u Njujorku koji deli sa Willom da bude super skockan. Plava sofa je bila dovoljno velika i udobna da tu mogu i da smeste neizbežni Jack i Karen. Predlažemo vam modernizovanu verziju tog kauča kakav je bio u novim epizodama koje su naknadno snimljene u poslednjih nekoliko godina.

Pronašli smo sofe kakve imaju naši omiljeni junaci iz serija (фото 4)

PLIŠANA SOFA SA JASTUCIMA, IKEA


PRINC IZ BEL ERA

Pronašli smo sofe kakve imaju naši omiljeni junaci iz serija (фото 5)

Ovo je bila jedna od onih serija koje smo sa uživanjem u podnevnom terminu pratili pre odlaska u školu. Will Smith je briljirao u ovom sitkomu koji je sa emitovanjem započeo pre više od 30 godina (10. septembra 1990. godine, da budemo precizni) i snimljeno je 148 epizoda podeljenih na šest sezona. Kako bi proslavili godišnjicu ekipa glumaca se okupila u specijalu od 75 minuta koji je od novembra 2020. dostupan na platformi HBO Max. Ako ste obožavali njihov humor, možete napraviti sličnu scenografiju i u svom stanu i beskrajno se zabavljati.

Pronašli smo sofe kakve imaju naši omiljeni junaci iz serija (фото 6)

TROSED SA LEŽAJEM, EMMEZETA


PRIJATELJI

Pronašli smo sofe kakve imaju naši omiljeni junaci iz serija (фото 7)

Retko koja serija je ostvarila takav mega uspeh kao “Prijatelji”, osećali smo se kao da smo zaista i prijatelji u stvarnom životu koliko dugo i često su gostovali na našim televizorima. Glavnih junaka je šest, ali slobodno bismo mogli da kažemo da je i sofa u kafiću Central Perk u kome ekipa stalno sedi, sedmi pridruženi član. Retro sofa tamno-narandžaste boje je u pozadini mnogih legendarnih scena zbog kojih smo umirali od smeha. Nažalost od prvog januara serija više nije dostupna na Netflixu (od maja 2021. prelazi na HBO Max), ali možete umesto serije nabaviti sličan kauč i to dovoljno velik za sve vaše prijatelje.

Pronašli smo sofe kakve imaju naši omiljeni junaci iz serija (фото 8)

TROSED, IKEA


Unbreakable Kimmy Schmidt

Pronašli smo sofe kakve imaju naši omiljeni junaci iz serija (фото 9)

Najnovija serija sa našeg današnjeg spiska jeste “Unbreakable Kimmy Schmidt”, radi se o kreaciji Tine Fey i Roberta Carlocka, serija se emitovala od 2015. do 2019. godine. Radnja prati Kimmy koja je provela 15 godina u podrumu u Indijani zatočena od strane vođe kulta. Kako bi se odvojila od imidža žrtve seli se u Njujork gde se useljava kod Titusa zauvek neuspešnog glumca. Njihov stan je u suterenu u lošem delu grada, enterijer je eklektična mešavina svega što su usput pronašli, ali začudo sve to izgleda vrlo kul. Dokaz da zelena elegantna sofa može da poparavi baš svaki prostor.

Pronašli smo sofe kakve imaju naši omiljeni junaci iz serija (фото 10)

SOFA, LESNINA


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor