Salvatore Esposito ekskluzivno za BURO. Srbija govori o novoj sezoni serije „Fargo“

    30.12.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/fargo_cover.jpg

    U streaming dobu u kom se nalazimo tokom 2020. godine kada je TV jedini izvor zabave verovatno znate za seriju „Fargo“. Ako kojim slučajem niste upoznati sa njom evo malog objašnjenja: nastala je po kultnom filmu koji su režirali braća Coen a za koji je Frances McDormand dobila svog prvog Oskara. Serija nije ništa manje značajna – postala je veliki hit i dobila je pregršt nagrada, kao i priznanja kako od kritike tako i od publike. U Srbiji je možete gledati na AMC kanalu i iskoristili smo upravo savršen tajming pred početak nove sezone koja je zakazana za danas u 22:45 da uradimo ekskluzivan intervju za srpsko tržište. Svoje vreme sa nama podelio je glumac iz serije „Fargo“ Salvatore Esposito i odgovorio nam na sva pitanja koja su nas zanimala.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1609783152333572.jpg
    Salvatore Esposito kao Gaetano Fadda

    Koga igraš u seriji? Možeš li nam reći nešto o liku kojeg tumačiš?

    Gaetano Fadda, lik kojeg igram, je drugi sin ozloglašene porodice Fadda. Kao dečak Gaetano je poslat u Italiju kako bi bio odgojen u ruralnim delovima te prelepe zemlje koja je tada prolazila kroz strahote rata. To je bilo formativno doba za Gaetanoa, koje je svakako u velikoj meri dopinelo da izraste u čoveka sa nekontrolisanim i dominantnim temperamentom.

    Koja je njegova uloga unutar „familije“?

    Za vreme svog boravka u Italiji Geatano je vodio porodični posao i pokušavao da pronađe načine da poveća moć porodice, koristeći ekstremne, ali efikasne metode. Kako je u isto vreme i polu Amerikanac uspeo je da sarađuje i sa njima kako bi zaštitio familiju i posao.

    Šta te je prvo privuklo seiji „Fargo“? Jesi li odgledao prethodne sezone?

    Odmah me je privukao stil pripovedanja u seriji, način na koji su likovi napisani i na koji su vođeni. Sve sezone su fenomenalne – svaka je različita i sve su neverovatne. Voleo sam „Fargo“ od početka i bila je zaista čast za mene da budem deo ovog projekta.

    Koji ti je bio najveći izazov dok si igrao ovu ulogu?

    Noah Hawley i njegov tim divno su napisali sve likove u seriji. Svaki od likova ima divan raspon koji svakom glumcu koji ga tumači daje mogućnost da esperimentiše i produbljava psihološke aspekte svog lika. Najveći izazov za mene je bila mogućnost da mešam italijanski i engleski, jer je moj lik jedini u seriji koji gotovo uvek govori oba u isto vreme. Taj izazov je bio veliki ali nadam se da će publika voleti moju mešavinu engleskog i sardinijskog italijanskog, budući da Fadda familija potiče sa Sardinije.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1609763133847515.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1609763133919408.jpg

    Da li si uživao radeći sa ovom glumačkom ekipom? Kakvo je bilo raspoloženje na setu?

    Mislim da se retko pronalazi ovakva grupa talentovanih ljudi na jednom mestu. Bilo mi je veliko zadovoljsto raditi sa svima i zauvek ću biti zahvalan za ovo iskustvo i stvari koje sam naučio i koje smo delili. Na setu je baš zato uvek bila fenomenalna atmosfera koja je omogućila da svako da svoj maksimum.

    Da li ste ti i  Noah sarađivali? Možeš li nam ispričati nešto o tome? 

    Noah je genije. Zauvek ću mu biti zahvalan na prilici koju mi je pružio. Imao je hrabrosti da me izabere i nadam se da sam u potpunosti opravdao njegovo poverenje. Na setu je uvek činio da se osećam dobro i postavljao me u pravi kreativan prostor koji mi je bio potreban, a to nije nešto što se dešava često u ovom poslu. Činjenica da Noah nadgleda sve učinila je da se osećamo da smo deo nečega zaista posebnog.

    Šta misliš da će publika misliti o ovoj sezoni?

    Nadam se da će ih impresionirati priča i način na koji ju je reditelj ispričao. Nadam se da će im se dopasti način nakoji smo mi glumci oživeli naše likove, ali iznad svega se nadam da će im se dopasti priča i teme koje mogu da se primene na svačiji život.

    Saznaj više:
    Povezani članci: