Serija Hacks: Komedija o komediji koja nam je više nego potrebna

    01.09.2022.
    RECOMMENDED

    Rečenica zbog koje ćete sigurno ili nastaviti sa čitanjem ovog teksta ili rešiti da date šansu ovoj seriji: Ovo je komedija o komediji. Deborah Vance (Jean Smart) je poznata komičarka Las Vegasa koja na čudan način razvija mentorski odnos sa dvadesetpetogodišnjom devojkom Avom (Hannah Einbinder). Komedija je vrlo težak žanr, a komedija o komediji je sigurno predstavljala veliki izazov za kreatore ove serije. Iza serije stoji ekipa koja je radila i kultnu Broad city, tako da donekle možete da pogodite kakav vas humor očekuje. 

    Dakle, Jean Smart, sjajna glumica kojoj nikako da zapamtimo ime, ali njene uloge obožavamo (naročito onu u Mare of Easttown) glumi  divu stand-up komedije koja ima stalni posao u jednom hotelu u Las Vegasu. Već iz prvih nekoliko kadrova vrlo lako ćete pogoditi da je lik rađen i inspirisan čuvenom Joan Rivers, a upoznajemo je u trenutku karijere kada je neprikosnovena kraljica, bogatašica koja radi egzistencije ne bi morala raditi više ni sekunde u životu, ali je neumorna, zauzeta i najbolje funkcioniše kada nema slobodnog vremena. Nakon više decenija nastupanja u istom hotelu ona saznaje da je direktor programa pllanira zameniti nastupom mlade pevačke Youtube senzacije, zbog čega ona naravno biva ljuta i frustrirana. 

    Sa druge strane, u Los Anđelesu, mlada i talentovana scenaristkinja humorističkih serija, Ava Daniels zbog jedne greške i neukusne fore koju je objavila na Twitteru biva otpuštena sa svih poslova i ne uspeva da nađe novi. Njenom agentu, koji je i Deborin agent, tada na pamet pada zanimljiva ideja – angažovati Avu kao spisateljicu humorističnog materijala za Deborine nastupe. Najzanimljivije i najizazovnije u seriji je što ni jedna ni druga to ne žele, ali nemaju drugog izbora.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1662029964756673.png

    Kroz dve sezone serije koliko je do sada izašlo, pratimo neverovatno pametne, smešne, okrutne, ali i dirljive scene zbližavanja ove dve žene iz različitih generacija i različitih svetova koje pričaju univerzalne priče o protoku vremena i menjaju sagledavanja stvari. Dve fenomenalne izvedbe glumica dovoljne su da vas očaraju i nateraju da seriju progutate u cugu, a humor koji izbija, je inteligentan i zagolicaće ne samo vaš osmeh već i um, a to je ono što nam je uvek baš potrebno. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: