Serija „White Lotus“ nastavlja da nas opija luksuzom i ironijom i u drugoj sezoni

    09.11.2022.
    RECOMMENDED

    Dobrodošli na još jedno luksuzno druženje u još jednom elitnom rizortu. Sa Havaja smo se premestili na obalu Sicilije, gde nas mašući sa doka sa ukočenim osmesima pozdravljaju zaposleni iz hotela spremi da udovolje svakoj našoj mikro potrebi. Kao i prva sezona, i druga počinje pronađenim lešom, ovog puta zapravo sa više plutajućih tela koje otkriva jedna od protagonistkinja prilikom svog poslednjeg bućkanja u sezoni. Kao u prvoj sezoni, identitet leševa je nepoznat. 

    Prva epizoda druge sezone Mike Whitovog remek dela je tu i odmah nas je prikovala za ekrane, obećavajući nove spektakularne linije priče, obavijene kvalitetnim humorom, sarkazmom i ironijom koju iza sebe kriju grandiozna odmarališta za bogate. Priznajemo, odmah su nam zanedostajali akteri iz prethodne sezone od koji je samo Jennifer Coolidge’s kao Tanya doletela u Italiju, ali bogata paleta tek pridošlih karaktera čini da namirišemo kompleksne zavrzlame u koje će upasti i ovaj put. \

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/1667991071507489.png

    Na Havajima, reditelj je na prvo mesto stavio klasnu kritiku, a na drugo cis-heteronormativnu bračnu tenziju između likova. Na Siciliji, po onome što smo do sada videli, on menja prioritete i fokus gradeći neke nove ideje. Za sada, ono što deluje kao najvažnije su pogrešne komunikacije, ljutnje i nadmetanja koje se mogu razviti između ljudi koji se kunu da će voleti jedni druge i u dobru i u zlu. Glumačka ekipa, posebno Aubrey Plaza and F. Murray Abraham, uzdižu rodno zasnovane klišee (žene su goropadnice, muškarci lopovi) predstavama koje su precizno izuvrnute i zbunjujuće. Nova dimenzija koja se uvodi jeste i seks rad, u vidu dve prositutke koje se motaju oko hotela poput vukova koji traže plen i kroz koje je vešto ispletena humoristička crta ali i očigledna parelela između prostitucije i pretećih sila kapitalizma. 

    Svaka premisa iz prethodne sezone ovde preti da postane usložnjena, što možemo da zaključimo i na osnovu samog početka i broja leševa. Sve ovo doprinosi nekoj dodatnoj napetosti koja vlada između luksuznih hotelsih soba i to je ono što nam se najviše dopada i tera da poželimo još. Tako da, što se nas tiče, pet zvezdica za prvu epizodu!

    Saznaj više:
    Povezani članci: