Pretraga

Serije o hrani i putovanju su sve što nam je sada potrebno

Serije o hrani i putovanju su sve što nam je sada potrebno

Tekst: BURO.

Putovanja su ono što nedostaje većini i ovih dana ispunjavamo planere idejama za prolećne odmore i letovanje. Da li će se to sve dogoditi, nemamo pojma, ali ako nas je išta naučila New Normal situacija jeste da budemo spremni na sve. Pa u to ime streamujemo emisije o kuvanju i putovanjima. Jer je malo toga bolje od otkrivanja novih ukusa na udaljenim meridijanima, ako ne možemo lično, nije loše ni da se preko ekrana pripremimo i iskristališemo neke nove destinacije na koje bi valjalo da se ode. Ko zna možda neka od tih udaljinih lokacija jeste na spisku država u koje trenutno možemo da putujemo? Optimizam nas ne napušta, a u najgorem slučaju možemo sami da probamo da rekreiramo sve te čarobne ukuse i na momenat otputujemo daleko iskušavajući nepca. Ukrcajte se i vi na taj voz, karta je besplatna.

SOMEBODY FEED PHIL

Serije o hrani i putovanju su sve što nam je sada potrebno (фото 1)

Phil Rosenthal je autor poznate serije “Everybody Loves Raymond”, ali i prezenter serijala o putovanju i hrani “Somebody Feed Phil”. Iako dokumentarni serijal prati Phila kroz gradove kao što su Bangkok, Tel Aviv, Buenos Aires, Dablin, Meksiko siti, on ne može izgledati manje kao avanturista. A baš zato nam se i dopada, Phil šeta okolo, isprobava lokalne specijalitete, uzbuđuje se oko dobrih ukusa. Znate već, sve što bismo i mi radili da možemo.

JACK WHITEHALL: TRAVELS WITH MY FATHER

Serije o hrani i putovanju su sve što nam je sada potrebno (фото 2)

Komičar Jack Whitehall je kao partnera za obilazak sveta odabrao svog odmerenog oca Michaela. U prvoj sezoni oni su obišli deo Azije: od Tajlanda, preko Vijentnama do Kambodže. Dok su u drugom delu istraživali istočni deo Evrope. Njihovi dijalozi umeju da budu urnebesni, a tu je i konstantno provlačenje lokalnih običaja i tradicija. Iako je Michael zamislio da njihova neobična avantura ima edukativnu notu, usput će se pokazati kako je to skoro nemoguća misija. Ono što je moguće? Da ćete umirati od smeha.

DARK TOURIST

Serije o hrani i putovanju su sve što nam je sada potrebno (фото 3)

Novinar sa Novog Zelanda David Farrier izgleda kao profesor geografije i deluje mnogo više uplašeno nego što biste to očakivali od nekoga ko svojevoljno istražuje udaljene lokacije i čudne običaje. Ipak, to ga ne sprečava da krene na najčudnije, nebezbedne i neistražene destinacije. U prepoznatljivom stajlingu sa pink šortsem on ide u zone koje su pogođene nuklearnim katastrofama, na mesta koja su poznata po serijskim ubicama, tamo gde se izvode voodoo rituali…

BREAKFAST, LUNCH & DINNER

Serije o hrani i putovanju su sve što nam je sada potrebno (фото 4)

David Chang je autor ovog serijala, a poznatiji je po drugoj emisiji “Ugly Delicious”, koju ako još niste odgledali obavezno je stavite na listu za vikend. David je snimio četiri epizode od po sat vremena, u svakoj od njih obilazi neku destinaciju sa po jednim gostom. Kroz Vankuver sproveo ga je lokalac Seth Rogen koji ga je vodio u ribolov, kroz lavirint i kineski kvart. Los Anđeles mu je iz svog ugla pokazala Lena Waithe, Kate McKinnon otkrila je Pnom Pen, a Chrissy Teigen je bila domaćica epizode u Marakešu. Kad kliknete na dugme play, zaboravićete šta je dosada.

CONAN WITHOUT BORDERS

Serije o hrani i putovanju su sve što nam je sada potrebno (фото 5)

Svima nama koji ne živimo u Americi lik voditelja Conana O’Briena nije toliko poznat, ali vreme je da otkrijete njegov rad. On vodi večernji TV show, a u fokusu su destinacije koje su zanimljive putnicima iz Amerike kao što su: Kuba, Koreja, Meksiko, Izrael, Haiti i Italija. Radi se o emisiji duhovitog karaktera, a avanture sa putovanja su jedan od segmenata emisije.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor