Stiže sitkom „Moja Slavice“ u produkciji studenata FDU

12.05.2023.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/cover_mojaslavice.jpg

„Moja Slavice“ postao je izraz koji ste bar jednom iskoristili u nekom svom online, ili čak i offline obraćanju, a Slavica je malo po malo postala glavna junjakinja domaćih mimova i tvitova. Ukoliko ste pitate kako je nastala i zašto je baš dobila ovo ime, Slavica je zapravo srpska verzija „Karen“, ime koje je poslednjih godina postalo široko rasprostranjeni mim koji se odnosi na specifični tip belkinje iz srednje klase, koja ispoljava ponašanje proisteklo iz privilegije. Slavica je njen pandan koja je često nezadovoljna, izfrustrirana, stalo zahteva da „priča sa menadžerom“ kako bi ponižavala radnike u ugostiteljstvu, antivakserka je i ispoljava rasističke mikro-agresije. Slavice su svuda, a ovih dana stigla je vest da ćemo Slavicu gledati i na televizji.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1683970100692565.jpg

Naime, studenti treće godine Filmske i televizijske produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti snimali su krajem aprila pilot epizodu sitkoma „Moja Slavice“ i to zajedno u saradnji sa RTS-om. Radnja sitkoma dešava se u izmišljenoj pošti na periferiji grada gde poštanske službenice i radnik obezbeđenja provode svoje uobičajene radne dane ispunjene raznim dogodovštinama. U ulogama ispred kamera se nalaze Jelena Gavrilović, Maja Šuša, Nikola Šurbanović, Jelena Puzić, Nataša Aksentijević, Ognjen Nikola Radulović, Ivan Kirinčić i Nađa Dulić. Rediteljka je Sara Kamarit. 

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1683970100715477.jpg

Maja Šuša igra Slavicu, koja je sticajem okolnosti završila kao radnica u pošti, iako sanja mnogo veće snove. U želji da ih ostvari, ume da bude nespretna i naivna, mada na kraju uspeva da osvoji neku svoju malu slobodu. 

Pilot epizoda sitkoma „Moja Slavice“ biće premijerno prikazana 3. juna 2023. na Producentskom danu, međunarodnoj manifestaciji posvećenoj studentskim radovima koja se tradicionalno održava svake godine na Fakultetu dramskih umetnosti.

Saznaj više:
Povezani članci: