Stigla je druga sezona serije „Euforija”, a sa njom i novi trendovi

    13.01.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/euforija2_cover.jpg

    Iako je od premijere serije „Euforija” prošlo dve i po godine, ona u istom ritmu nastavlja da diktira modne trendove i nemoguće je ne potpasti pod barem neki od njih. Šminkeri su u velikoj meri crpeli inspiraciju od Donielle Davy – šljokice, cvetići po rubovima kapaka, cirkoni, neonske boje, sve smo videli.

    Kada govorimo o modi, za komade koji se trenutno nalaze i u našim garderoberima, možemo da zahvalimo Heidi Bivens. Iako je isprva, besprekorno ispunivši svoj zadatak kostimografkinje u prvoj sezoni, uticala na generaciju Z, taj uticaj vrlo brzo počeo je da se širi nesputan granicama bilo kakve vrste i čak stigao do crvenog tepiha. Pa kakve trendove nam donosi nova sezona?

     

    Budući da je serija pokupila nominacije za Emmy nagradu, dok su Zlatni globusi su navukli gnev na sebe nakon što Zendaya nije dobila nominaciju za svoju ulogu u seriji „Euforija“, Heidi se našla pred izazovom da ispuni visoka očekivanja u drugoj sezoni. Već možemo reći da je u tome uspela. Ono što je njena vizija jeste da kostime iskoristi kao ogledalo razvoja svakog lika. Ove sezone, kako je svaki lik odrastao, boje su postajale tamnije. Ona istovremeno pravi kontrast sa jakim tonovima, kao odgovor na unutrašnje traume i nedoumice svakog od njih. Spremajući se za ovu sezonu, prečešljala je svaku vintage radnju u Los Anđelesu i naravno da želimo svaki komad.

     

     

    Istina je da oblačenje i konkretni komadi prevazilaze starosne i socijalne granice, štaviše trenutno na TikToku sadržaj vrvi od imitacije outfita koji su sve, samo ne školska uniforma. Fezco nosi džemper sa potpisom brenda KidSuper – nesvakidašnji spoj mode i umetnosti, Cassie Pradine sandale, Kat haljinu Mimi Wade, a ostale junakinje Miu Miu, Maroske Peech, NIHL, dok vintage komadi ostaju dominantni: Zendaya u Jean Paul Gaultier prsluku i vintage Roberto Cavalli pantalonama.

     

     

    Šminka u novoj sezoni može se posmatrati kao introvertna verzija one iz prve, donosi nam nove kreativne zaokrete i inspirativna rešenja, savršeno oslikavajući eksperimentisanje i samootkrivanje junakinja serije. Budući da je čitava sezona za nekoliko nijansi sirovija od prethodne, tamnija paleta boja koja važi za garderobu, važi i za šminku. Dok su u prvoj sezoni u fokusu bili cirkoni i svetlucavi ukrasi, ove sezone, sa inspiracijom iz 1960-ih, upečatljive ilustracije ajlajnera sigurno će vas oduševiti. To je posebno primetno kod Jules što u potpunosti ima smisla budući da ona prolazi kroz vrtoglave transformacije i presipitivanja, te spoljašnjost savršeno oslikava unutrašnjost.

     

     

    Režiser, Sam Levinson, strahovao je da druga sezona ne bude puka imitacija prve. Svestan popularnosti same serije, kao i estetika koje trendinguju, hteo je da ostane veran srži serije, ali da je napravi tako da izgleda drugačije. Kako je sam naveo: „Ako je prva sezona bila neka vrsta kućne žurke u 2:00 ujutru, druga sezona bi trebalo da izgleda kao 5:00 ujutro, daleko iznad tačke u kojoj su svi trebali da odu kući.”

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: