Pretraga

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo pristati da neko veče u junu provedemo uz ekran

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo pristati da neko veče u junu provedemo uz ekran

Tekst: BURO.

Sasvim je moguće da vam je posle prošle godine dosta i televizora, i filmova, i serija (i svega) jer smo barem tog komfora “petak uveče (i svaki drugi dan) kod kuće” imali i previše. Ipak, budimo realni i iskreni prema sebi. Stare navike teško umiru. Zato, zaokružite ove dane u kalendaru kao dane za nove naslove i spremite se za dobro poznatu rutinu. Omiljena fotelja, lagano ćebence i nemrdanje do kraja večeri. Osim povremeno po čaj, ili kokice ili činiju voća i sladoled.

“Master of None” (III sezona)

Premijera: Već dostupno
Platforma: Netflix

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo pristati da neko veče u junu provedemo uz ekran (фото 1)

Za razliku od prethodnih sezona, sada kada se ova romantična drama vratila na ekrane nakon četiri godine, u centru pažnje je priča Lene Waithe i Naomi Ackie. Duboko intimna i iskrena priča o queer ljubavi, kojoj se retko pristupa ovako vešto, duboko i posvećeno. Treća sezona svojom intimnošću i snagom preti da postane jedan od omiljenih romantičnih naslova i mnogo je manje akcije i radnje nego u prethodnim sezonama, a mnogo više sporog ritma, razvijanja likova i njihovog odnosa, emotivnih uspona i padova koje jedan odnos proživljava. Serija koja ima ozbiljno terapeutsko dejstvo, kao da vas je neko zagrlio i lepo je, toplo i mekano.

“Sweet tooth”

Premijera: 4.jun
Platforma: Netflix

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo pristati da neko veče u junu provedemo uz ekran (фото 2)

Baziran na stripu Jeffa Lemirea, “Sweet Tooth” je priča o Gusu, polu-dečaku polu-jelenu koji se sprijateljuje sa usamljenim likom i zajedno tumaraju po onome što je preostalo od Amerike nakon “Velikog raspada”. Da, u pitanju je još jedna post-apokaliptična distopija, ali ona koja nudi neki tračak nade. Zabavna je, pozitivna i optimistična, i za razliku od ostalih crnih scenarija o danu posle sutra, ovaj unosi tračak sunca i nade da i kad je totalna katastrofa postoji nešto u šta vredi verovati.

“Awake”

Premijera: 9.jun
Platforma: Netflix

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo pristati da neko veče u junu provedemo uz ekran (фото 3)

Tražite dobar letnji triler? Ne tražite više, jer nam stiže za koji dan. Ukoliko vam se dopao “Birdbox”, novi film sa Ginom Rodriguez visoko će se kotirati na “da” listi. “Awake” prati Jill, nekadašnju vojnu operativku (igra je Rodriguez i moramo priznati da jeste prilično čudno ne gledati je u komediji) koja pokušava da preživi neobjašnjiv talas insomnije koji je “napao” čovečanstvo. Svi su premoreni i prezasićeni, a jedina nada za spas leži u Jillinoj ćerki, koja iz nekog čudnog razloga nije pogođena ovim neobjašnjivim fenomenom, a Jill je suočena sa izborom da li da pobegne sa porodicom, ili otkrije zašto je njena ćerka imuna na ovu epidemiju i tim saznanjem pokuša da pomogne čovečanstvu. Težak izbor i ozbiljno uzbudljiv naslov.

“Skater girl”

11.jun
Platforma: Netflix

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo pristati da neko veče u junu provedemo uz ekran (фото 4)

Ne morate biti zagriženi sportski fanatik da bi vas oduševila nova priča o tinejdžerki u severozapadnoj Indiji koja ima san i predano radi na njegovom ostvarenju. Sve što želi jeste da postane takmičarka u skejtu, a kako se ne može reći da je to previše uobičajeno u tim krajevima i da nailazi na razumevanje i odobravanje svih, ovo je pre svega priča o borbi, o identitetu i želji koja pobeđuje sve. Topla i inspirativna priča koja će i mnogo starije podsetiti da se za snove stvarno vredi boriti. 

“Bil i Ted 3”

Premijera: 19.jun
Platforma: HBO GO

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo pristati da neko veče u junu provedemo uz ekran (фото 5)

Bil i Ted su poznat dvojac kinematografije, a ovaj put se vraćaju na ekrane nakon velike pauze, a sada su njihovi ulozi veći nego ikada. Vilijam “Bil” Preston (Alex Winter) i Teodor “Ted” Logan (Keanu Reeves) u želji da ispune svoju rokenrol sudbinu, još jednom putuju kroz vreme. Sredovečni najbolji prijatelji kreću u novu avanturu kada im posetilac iz budućnosti saopšti da samo njihova pesma može da spasi život na planeti. Ovaj put, u ovoj misiji, im pomažu njihove ćerke, nove istorijske ličnosti i nekoliko muzičkih legendi, a krajnji cilj jeste da pronađu pesmu koja će spasiti svet i uspostaviti harmoniju u univerzumu. Ako neko to može to je Keanu, tako da sve je pod kontrolom. 

“Zločin veka”

Premijera: Već dostupno
Platforma: HBO GO

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo pristati da neko veče u junu provedemo uz ekran (фото 6)

Dvodelni dokumentarac HBO, “Zločin veka”, u režiji dobitnika Oskara, Alexa Gibneya, otvara mnoga pitanja koja postavljamo i sami ali kao "obični smrtnici" nemamo dovoljno dokaza. Povezuje farmaceutsku industriju, političke operativce i SAD vladine propise, koji omogućavaju preteranu proizvodnju, nemarnu distribuciju i zloupotrebu sintetičkih opijata. Istražujući početak, razmere i posledice jedne od najvećih tragedija u zdravstvenom sistemu, sa pola miliona smrti usled predoziranja samo u ovom veku, film razotkriva da epidemija opioida u Americi nije zdravstvena kriza koja se pojavila slučajno.

“Fatherhood”

Premijera: 18.jun
Platforma: Netflix

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo pristati da neko veče u junu provedemo uz ekran (фото 7)

Predivna, pretopla priča u kojoj Kevin Hart igra čoveka kome žena umire brzo posle rođenja deteta, a on ostaje sam sa bebom. Film je baziran na knjizi "Two Kisses for Maddy", režiju potpisuje Paul Weitz i donosi sasvim drugačiji pogled na roditeljstvo. Pogled na samohranog oca, koji pokušava sve što ume i ne ume da njegova ćerka odraste u pametnu, hrabru i svoju osobu, što zvuči kao mnogo jednostavniji zadatak nego što zapravo jeste. 

“Sex/life”

Premijera: 25.jun
Platforma: Netflix

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo pristati da neko veče u junu provedemo uz ekran (фото 8)

Billie je udata žena i majka koja se bori sa situacijom koja je poznata verovatno svima. U njenom braku sa Cooperom više nema strasti, niko ne gori, ništa nije uzbudljivo, i Billie počinje da razmišlja (i još važnije piše) o uzbudljivim, slobodnim i nesputanim vremenima koje je provela sa Bradom, jednim od svojih bivših momaka. Da li će ponovo oživeti te fantazije? Pa, ne želimo da spojlujemo ali uzimajući u obzir naslov serije sva je prilika da hoće.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor