Pretraga

U potrazi ste za dobrom serijom? O ovim naslovima će se tek pričati!

U potrazi ste za dobrom serijom? O ovim naslovima će se tek pričati!

Tekst: BURO.

Opremili smo se kokicama, koka kolom i sa par sati slobodnog vremena koje na kraju potrošimo tražeći ono što bismo gledali - ovaj scenario nam se svima desio nebrojeno puta, ali imamo dobre vesti. U periodu od 1. do 6. aprila Kanski filmski festival zamenio je čuveni crveni za ružičasti tepih povodom takmičenja za najbolju seriju, Canneseries. Među zvaničnom selekcijom, ove tri serije su nam na radaru i sigurni smo da će se o njima tek pričati. Dodajte ih na vreme na svoje watch liste. 

1985

U potrazi ste za dobrom serijom? O ovim naslovima će se tek pričati! (фото 1)

Iz Belgije nam stiže originalna priča o modernom dobu, odrastanju i nepoverenju ne samo ove već i drugih država u snage zakona i reda i političkim konfrotacijama koje se iz dana u dan umnožavaju. U pozadini niza nerazjašnjenih zločina u Belgiji, dva mlada regruta iz žandarmerije, Marc, Frank i njegova sestra Vicky, studentkinja prava i DJ, sele se u Brisel i napuštaju svoje mladalačke iluzije kada se nađu usled ovih užasavajućih događaja. Seriju režira Peter Bouckaert, a imajući u vidu njegova prethodna ostvarenja - “The Twelve” koji je osvojio najbolji scenario na Canneseries-u 2019. i "Red Light” koji je godinu dana kasnije osvojio nagradu za najbolju glumu - lestvica očekivanja za "1985" podignuta je visoko.

souls

U potrazi ste za dobrom serijom? O ovim naslovima će se tek pričati! (фото 2)

Ako ste se uželeli dobre stare misterije, zapamtite ovaj naslov. Misteriozni narativ "soulsa" koristi svoju složenost za suočavanje likova sa unutrašnjim demonima. U pozadini drame majke koja gubi vezu sa sinom, ova priča se iznova rađa, obnavlja i rekonstruiše. Trudna patloškinja Allie u Stokholmu pokušava sve što je u njenoj moći da spreči svog muža pilota da se ukrcaju na let. U Berlinu, 25-godišnja Linn se pridružuje kultu čiji članovi očajnički žele da veruju u zagrobni život, dok se u nemačkoj bolnici Hanna budi nakon teške saobraćajne nesreće i pita kako je njen 14-godišnji sin uspeo da ih oboje spase od utapanja. Nekoliko dana nakon nesreće, Jacob se iznenada pretvara da se seća prethodnog života u kojem je bio pilot nestalog aviona i tada će promeniti sudbinu ove tri žene. 

Afterglow

U potrazi ste za dobrom serijom? O ovim naslovima će se tek pričati! (фото 3)

"Afterglow" nas upoznaje sa Ester, jednom od onih žena za koju mislite da pokreće svet svojom energijom i celokupnim bićem. Kada sazna da ima rak, svi oko nje - muž, deca i njeni prijatelji - pogođeni su i počinju da preispituju sopstvenu smrtnost. Sudeći po premisi, pretpostavljate da je ovo još jedna u nizu priča o bolesnoj ženi na samrti, ali Ester to ne bi dozvolila. Ovo nije priča o kraju, već beskrajnim mogućnostima novih početaka i svim onim neverovatnim, nepromišljenim i glupim stvarima koje se rade pre smrti. Spremite se za emotivni rolerkoster, jer će vas "Afterglow" provozati od suza do smeha.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor