BURO. ekskluziva: odlomak iz hit knjige „Older But Better, But Older“ Caroline de Maigret

    03.02.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/olderbutbetter_cover.jpg

    Ne volim svoju guzu. Jednostavno mi se ne dopada. Još od onog leta kada sam imala sedamnaest godina i prišao mi je tip u klubu kako bi mi rekao da imam spušteno dupe.

    Nisam ga poznavala, verovatno je bio mrtav pijan, ili je to bio još jedan od onih kretena čija se tehnika muvanja zasnivala na omalovažavanju. Strateški se postavio kao jedini muškarac na toj žurci kome se svidelo telo čudno poput mog. Ma zar nisam srećnica koja je pronašla tako finog dečka širokih shvatanja? Njegove reći ostavile su večne posledice. Napokon sam dobila rešenje misterije koja se odigravala sa zadnje strane, vidjive svima, osim meni. Dani bezbrižne šetnje kroz svet, ostali su iza mene.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1580748185377914.jpg

     

    Već sutradan razvila sam poseban trik za plažu. Neku vrstu uvrnutog hoda nalik na krabu, koje su pratili čudni pokreti karlice, i to sve kako bih stigla od mora do svog peškira. I dan danas izvodim ovaj ludi ples, ubeđena kako to skreće pažnju sa moje zadnjice.

    Jednog septembarskog jutra, nekoliko nedelja posle tog događaja susrela sam se sa sudbinskim pitanjem: šta obući za prvi dan srednje škole? Imala sam problem sa gravitacijom koji je hitno trebalo popraviti.

    U svom ormanu nisam imala široke pantalone, pa sam posegnula za bratovom odećom. Kod njega sam pronašla par ukrojenih braon pantalona koje sam podigla visoko na struk i stegla ih kaišem. Pozajmila sam i belu košulju koju sam raskopčala u stilu Katherine Hepburn čija me je moderna elegancija oduvek fascinirala. Ta kombinacija je obavila svoj zadatak, a povrh toga nije bila nimalo loša. U školi, svi su hvalili moj novi look.

    Bio je to prvi put da sam se suočila sa konceptom izgleda, stila i privlačnosti. Počela sam da shvatam moć detalja koji daju zanimljiviji krajnji rezultat: to nisu više bile samo široke pantalone koje su sakrivale ono što mi se nije sviđalo. Te pantalone su mi dale koga-briga, originalnu nonšalanciju. Iz ograničenja sam izgradila stil koji mi je dobro stajao i koji mi se sviđao.

    I dalje ne mogu da verujem da mi je onaj luzer iz kluba pomogao da ga pronađem.

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1580748122337821.jpg

    Odlomak iz knjige „Older But Better, But Older“ autorki Caroline De Maigret i Sophie Mas u izdanju Ebury Press

    Ovaj članak originalno se pojavio na buro247.com

    Saznaj više:
    Povezani članci: