Pretraga

Dodajte na police: Novi naslovi u domaćim knjižarama

Dodajte na police: Novi naslovi u domaćim knjižarama

Tekst: BURO.

Jedna neudobna stena ili ležaljka ispod trske, hladna kafa, misli plave boje i dobro štivo među prstima - jedini scenario koji vrtimo po glavi nedeljama unazad. Novi naslovi stgli su u domaće knjižare u pravi čas, pakujte ih u kofere i putujte lagano.

NAŠA ŽENA

Tanja Mravak

Dodajte na police: Novi naslovi u domaćim knjižarama (фото 1)

Žene u pričama Tanje Mravak su generacijski, po obrazovanju i uverenjima veoma različite. One su majke, ćerke, žene sa ili bez partnera - sve su to naše žene, koje ponekad nisu ni svesne nametnutih rodnih uloga, iako na njih pristaju ili ih čak nameću drugima. "Naša žena", druga po redu zbirka pripovedaka autorke, ipak, nije knjiga samo o ženama. Mravak, minimalistički i nenametljivo, piše o životu običnih ljudi u običnim situacijama koje otkrivaju često prećutanu ili skrivanu intimnu dramu. 

tiranija mode

Ivana Biočina

Dodajte na police: Novi naslovi u domaćim knjižarama (фото 2)

U knjizi "Tiranija mode" autorka preispituje istorijske, sociološke i antropološke korene mode, ali i njen uticaj na naš život. Osim što je moda mnogima od nas užitak i zabava, nismo ni svesni da ona ima svoju mračnu stranu: izrabljivanje žena, neravnopravnost, ideologiju, kao i da je jedan od glavnih zagađivača planete. Ova knjiga povešće vas na putovanje kroz prošlost, sadašnjost i budućnost i kroz istorijske činjenice, pokušaće da odgovori na pitanje: Ako je moda sve ovo na nama, gde smo mi?

južno pregrađe

Donatela di Pjetrantonio

Dodajte na police: Novi naslovi u domaćim knjižarama (фото 3)

Nastavak bestselera "Vraćena" (koji smo obožavali) stiže u obliku emotivne priče o neugodnim istinama i izneverenim očekivanjima. Glavna junakinja "Južnog predgrađa", obzirna i popustljiva žena, predaje na Univerzitetu u Grenoblu, dok njena sestra Adrijana, divlja i nepromišljena, živi u ribarskom predgrađu u Peskari. Nakon godina razdvojenosti, naratorka dobija poziv da se hitno vrati u rodno mesto zbog nesreće koja se dogodila, a povratak izaziva bujicu sećanja. Spisateljica koja se ne plaši da se suoči s bolom i prikaže ga onakvim kakav jeste, opisujući ambivalentan, frustrirajući odnos dve sestre prožet žestokom odanošću donosi nam narativ o porodici, sećanju, ljubavi i vezama koje nas definišu.

DOLAZAK MATADORA

Branko Rosić

Dodajte na police: Novi naslovi u domaćim knjižarama (фото 4)

"Dolazak matadora" savršeno opisuje trenutak u kom se nalazi današnje društvo. U središtu je priča o dva muškarca koje je spojio poslovni interes, a čije su sudbine u potpunosti različite. Jedan je gladan uspeha, a drugi pravde. Maks je lepuškati muškarac od tridesetak godina, u senci očeve grandiozne glumačke karijere. Ambiciozan, prihvata predlog marketinškog maga Gavrana da glumi u dečjoj novogodišnjoj predstavi. Tako Maks upoznaje Višnju Mastilović koja će mu ponuditi da bude glavni junak u internacionalnoj prevari. Paralelno sa njegovom pričom pratimo Gavranovo otpadništvo od sistema, odlazak iz kompanije, i na kraju iz zemlje. Šta donosi njihov susret nekoliko meseci kasnije?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor