„Find Me“ je nastavak knjige „Call Me by Your Name“ koji jedva čekamo

    22.10.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/findme_cover.jpg

    Malo je romana u skorijoj istoriji koji su toliko direktno komunicirali sa čitaocima po pitanju ljubavi i njene kompleksne i zamršene, a opet zapravo tako jednostavne prirode, kao što je roman “Call Me by Your Name” Andréa Acimana. Prvi put objavljena 2007. i gotovo odmah opisana kao “ljubavno pismo” i “nestvarno prelepa knjiga” koju ekranizacija iako jeste izmenila, nije upropastila. Naprotiv, kao da je “Call Me By Your Name” groznica tek nakon filma počela ozbiljno da drma ceo svet. Za sve nas zaražene prelepim opisima, iskrenim emocijama, i sjajnim razvijanjem priče, stižu radosne vesti- nastavak knjige, novi roman “Find Me” će zvanično biti dostupan 29. oktobra!

     

    U nastavku romana, priča ne dolazi samo iz perspektive Elija već i Samija, Eliovog oca ali i Olivera. U ovom romanu pratimo Samuela na putu iz Firence za Rim, na koji ide da poseti Elija koji tamo studira i već je uspešan pijanista. Slučajan susret u vozu sa prelepom mladom ženom menja Samijeve planove i život zauvek. S druge strane, pratimo i Elija koji se seli u Pariz gde se takođe upušta u novu ljubavnu priču, i Olivera koji je sada profesor u Novoj Engleskoj, ali koji uprkos braku i porodici razmišlja o povratku preko okeana. Iako je Elio je možda bio protagonitsta Acimanovog romana „Call Me by Your Name“ u njegovom nastavku “sudbina” je zapravo ona koja je glavni junak, značajniji od svih onih koje već znamo i onaj sa kojim ćemo se najviše “zbližiti” i najviše osetiti, i konstatno se provlači pitanje, da li prava ljubav prepoznaje pravo vreme, i da li uopšte ikada prolazi?

     

     

    Nova knjiga „Find Me“ po svemu zvuči kao sjajan nastavak „Call Me by Your Name“ – požudna, introspektivna i magična knjiga koja traži od čitaoca da joj se posveti i prepusti. Čini sa da ima sve što smo voleli u “Call Me by Your Name“, sve zbog čega smo se oduševljavali, smeškali i plakali, i popunjava “rupe” prethodnog romana. Pratimo junake 10, 15, 20 godina u budućnost a teme “sudbine” i “vremena” orbitiraju oko svih podsećajući koliko su istovremeno predivne i zastrašujuće prisutne u životima svih. Ako niste pročitali prvi deo, već samo gledali film, preporučujemo vam da to obavezno uradite, jer ako ništa druga, dva kraja se prilično razlikuju, i sada je pravi trenutak da posložite priče i spremni sačekate nastavak.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: