Pretraga

Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati!

Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati!

Tekst: BURO.

Svi se sećamo trenutka kada je Jacquemus objavio knjigu “Images” i trenutka u kom je svet skliznuo u totalno ludilo za predivnom atmosferom i fotografijama koje su se tu našle. Ko o čemu svi su pričali o tome, a jedan letimičan pogled na coffee table bilo koje influenserke ili influensera stavljao je do znanja da je ova knjiga must have komad na policama i stočićima. Ipak, nakon dva reizdanja i pregršt porudžbina, bilo je jasno da će neko novo izdanje uskoro biti na vidiku, iako ruku na srce nismo imali predstavu ni šta će biti u pitanju ni kada.

Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 1)

Tako nas je preko noći prilično iznenadila vest da fotograf David Lurachi u saradnji sa Jacquemusom objavljuje knjigu sa fotografijama jedne od najlegendarnijih Jacquemusovih kampanja. Iako se verovatno pitate “koja od njegovih kampanja pa nije legendarna?!” sigurni smo da znate na šta mislimo. Tačno, Lurachi je the fotograf koji je fotografisao plesače Claire Tran i Paula Girarda i onu stolicu, i onu plažu i onaj suncobran. Kažemo vam, legendarno sve, i znamo da se sećate. 

Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 2)
Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 3)
Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 4)

Taman na u idealno vreme i u savršenom štimu sa letom koje je toliko pakleno da bismo svi vazda bili kao Claire i Paul, izlazi knjiga “Ensemble”. Ona je reprezentacija njihovog zajedničkog rada, ali i dugogodišnjeg prijateljstva u kom se kako kažu razumeju gotovo pogledom kada je saradnja u pitanju. “Ensemble” je senzualna, nežna serija fotografija, onih koje smo videli u kampanji i još mnogi više onih koje su nam do sada bile nepoznate, i u kojima se tela prepliću, susreću, i na čudesan način ih apsorbuje pejzaž u kom se nalaze. Za ovu seriju fotografija, Luraschi je i pronašao inspiraciju u samoj prirodi oblasti Camargue, zapadno od Marseja i južno od Arla, gde se nalaze uglačana vodena prostranstva, jezera slane vode, i neukroćena priroda. Ravan i izolovan predeo, jednostavan, sveden, neukroćen, prepun flamingosa i divljih konja. Nesvakidašnji spoj, i upravo zbog toga, Luraschi je gradio seriju fotografija na ovoj diviljni, istražujući individualnost, u pojedincima koji su intimni i deluju izuzetno blisko a ipak ostaju anonimni.

Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 5)
Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 6)
Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 7)

Promocija knjige i izložba su zakazani za ovaj petak, i ako imate sreće da se nalazite u Marseju ili bilo gde u Francuskoj odakle se može spustiti u Jacquemusov rodni grad, možete uživati i u zavodljivim fotografijama uživo. Nas ostalih što se tiče, otvoren je pre-order na Loose Joints studio  sajtu, i poznajući brzinu kojom su prethodna izdanja nestajala, ukoliko želite deo modne i fotografske istorije, i večno leto na svom stočiću, valjalo bi poručiti je odmah.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor