Pretraga

Knjige poznatih poslovnih liderki koje će vam pomoći da napredujete u karijeri

Knjige poznatih poslovnih liderki koje će vam pomoći da napredujete u karijeri

Tekst: BURO.

Konačno živimo u vremenima kada žena ne mora da bira između karijere i ličnog života, već su karijere te koje se jedndostavno "imaju". Žene svakodnevno ruše stereotipe osvajajući nova područja u koje ih patrijarhat prethodno nije puštao. Ali, da li je poslovna kultura jednaka prema oba pola? Da li se ponekad osećate zaglavljeno i nemotivisano, a znate da baš sve radite kako treba? Možda je vreme za jednu literarnu inekciju inspiracije koja će vas pokrenuti i gurnuti u nove pobede. Pripremili smo za vas listu knjiga vrsnih liderki koje će vas osnažiti i dati neke primenljive savete. 

Dare to Lead - Brené Brown

Knjige poznatih poslovnih liderki koje će vam pomoći da napredujete u karijeri (фото 1)

Ova autorku možda znate iz HBO serijala Atlas of the heart, ali ova knjiga je delo koju je učinilo poznatom. Ona je provela dve decenije istražujući emocije koje daju smisao našim životima. Ona se vodi mišljenjem da se liderstvo se ne odnosi na titule, status i moć nad ljudima. Lideri su ljudi koji sebe smatraju odgovornim za prepoznavanje potencijala u ljudima i idejama i razvoj tog potencijala. Ovo je knjiga za sve koji su spremni da izaberu hrabrost umesto udobnosti, naprave razliku i vode.

Superfast: Lead at Speed - Sophie Devonshire

Knjige poznatih poslovnih liderki koje će vam pomoći da napredujete u karijeri (фото 2)

U današnjem užurbanom svetu, ukoliko želite da budete dobri u svom poslu morate da pratite brzinu koja je nekad surova. Stopa inovacija i promena u organizacijama i izazovi nestrpljivih investitora dovode do toga da odluke rukovodstva moraju biti brze, pametne i imati pravi uticaj. Ova knjiga pruža pitku inspiraciju i ideje o tome kako da ubrzate performanse na agilan i promišljen način. Pored saveta, uključuje i intervjue sa liderima velikih globalnih korporacija. Fokus je na praktičnim rešenjima koja su lako razumljiva i učiniće da problemi sa kojima se svakodnevno susrećete dobiju rešiv oblik. 

Women and Leadership - Julia Gillard and Ngozi Okonjo-Iweala

Knjige poznatih poslovnih liderki koje će vam pomoći da napredujete u karijeri (фото 3)

Inspirativna i praktična knjiga koju su napisale dve uspešne žene. Pored neverovatno zanimljivih svedočenja žena iz najrazličitijih oblasti, ova knjiga pruža i analizu uticaja roda na pristup žena liderskim pozicijama, percepcije o njima kao liderima, putanji njihovog liderstva i okolnostima u kojima ono prestaje. Ova knjiga obezbediće vam mapu puta suštinskog znanja ali i akcioni plan za promene koji omogućava ženama da preuzmu kontrolu i da se bore protiv rodnih predrasuda.

Play like a men, win like a woman - Gail Evans 

Knjige poznatih poslovnih liderki koje će vam pomoći da napredujete u karijeri (фото 4)

Iskren i praktičan priručnik koji otkriva važne uvide u odnose između muškaraca i žena na poslu. Ova knjiga obavezno je štivo za svaku ženu koja želi da iskoristi svoju moć na radnom mestu. Jedan od najpopularnijih komentara na ovu knjigu kaže "Ukoliko na svom poslu radite sa muškarcima, morate da pročitate ovu knjigu". 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor