Online prodavnice za knjige slične Book Depository-u

    08.05.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/Cover_BookD.jpg

    Book Depository više ne postoji. Do poslenjeg lista njegovog poglavlja nadali smo se da je u pitanju neka neukusna šala, ili da će sudbina omiljene online knjižare ipak izvući neki srećniji kraj, no ipak, kako je i najavljeno, krajem aprila se potpuno ugasio. Ne znamo da li ste uspeli da uskočite u poslednji voz i naručite spisak naslova, ali dok tugujemo za našim starim prijateljem, leto se bliži, a naše police i koferi za putovanja vape za novim naslovima iz Evrope. Pokušali smo da pročačkamo i pronađemo neke alternative za naručivanje knjiga na stranim jezicima, a ove koje slede izfiltrirale su se kao najbolje i najpouzdanije.

    Pored Book Depository-a ovo je jedna od najaktivnijih online knjižara, sa preko deset miliona naslova među kojim ćete sigurno naći ono što tražite. Stalno su aktivni i neki popusti, a učestvuju i u različitim angažovanim projektima. Wordery je osnovan pre više od deset godina, kada je petoro prijatelja poželelo da napravi nešto drugačije u svetu knjiga. 

    BetterWorld Books je postala jedna od poznatijih online knjižara, a krenula je kao mikro priča dva studenta koju su prodavali mali broj iskorišćenih knjiga. Pored prvobitne, knjiške delatnosti, veoma su okrenuti zaštiti životne sredine i rade na rešavanju problema prekomerne konzumacije papira.

    Ako samo želite da pročitate neki naslov i ne smeta vam stanje u kom je knjiga, onda je ovo platforma za vas. Ovaj sajt prodaje polovne knjige, CD-ove, DVD-ove, ploče i video igrice. Ne samo da nalaze dom knjigama koje bi inače završile u smeću, već i štede papir tako što recikliraju nečitljive knjige i podstiču cirkularnu ekonomiju. Svaka porudžbina dolazi u pakovanju koje se može reciklirati, tako da je WOB pravp mesto za kupovinu ako želite da kupujete na održiv način.

    Sa sedištem u Irskoj, ovo je jedna od najstarijih online knjižara na svetu. Sa velikim izborom novih i polovnih knjiga, nude besplatnu dostavu unutar Irske i pristupačnu dostavu (od 1 evra po knjizi) u više zemalja širom sveta. 

    Sajt ove knjižare je pomalo retro, ali ne dajte da vas to odvrati od kupovine, jer ova knjižara poseduje širokku paletu naslova. 

    Ovo nije direktna zamena za Book Depository, ali može vam dobro poslužiti kao alatka za navigiranje kroz alternativne mogućnosti. Ovo je zapravo pretraživač koji će vam ponuditi najbolje opcije za online kupovinu naslova koji tražite.

    Saznaj više:
    Povezani članci: