Pretraga

Prizovite mir čitanjem ovih knjiga

Tekst: BURO.

Dani iza nas su u najmanju ruku uznemirujući i okidajući za različita stanja. Ne možemo da naslutimo kako će se i kada sve završiti. Teško je sačuvati zdrav razum, poverovati vestima i pronaći prave izvore informisanja. Ako vam je potreban detoks od društvenih mreža i mora oprečnih informacija, predlažemo da to bude uz knjige koje prizivaju mir. 

Ekart Tol - Moć sadašnjeg trenutka

Prizovite mir čitanjem ovih knjiga (фото 1)

Delfi

Šteta je što smo ovu suštinsku rečenicu i praksu toliko izvitoperili, ali ona uprkos tome ostaje ultimativna valuta svesnog i mirnog življenja u današnjem svetu pulsirajućeg haosa. Ekart Tol duhovne, svemirske i suštastvene teme na divan način približava običnom čoveku sprovodeći ga kroz niz vežbi i uputstava, podsećajući nas na nepobedivu moć sadašnjeg trenutka. Knjiga je priznata kao jedan od najduhovnijih naslova u poslednjih nekoliko godina.

Gabor Mate - Kada telo kaže ne

Prizovite mir čitanjem ovih knjiga (фото 2)

Kontrast

Gabor Mate je još jedan genijalac koji se bavi suštinskim pitanjima, dilemama, problemima, kao i povezanošću fizičkog i mentalnog zdravlja savremenog čoveka. U ovoj knjizi ukazuje nam na cenu skrivenog stresa koja je, pretpostavljate, ogromna. Knjiga je impresivan doprinos istraživanju fiziološke veze između životnih stresova i telesnih sistema koji upravljaju nervima, imunološkim aparatom i hormonima.

Herman Hese - Sidarta

Prizovite mir čitanjem ovih knjiga (фото 3)

Vulkan

Heseov stil pisanja je takav da bilo koju njegovu knjigu uzmete u ruke imaćete osećaj nepozvanog, neobičnog mira koji fokus usmerava samo na rečenice koje se nižu ispred vas. Iako u "Sidarti" protagonista prolazi kroz najtežu životnu bitku - traženje svog smisla i svrhe na ovom svetu, Hese to oslikava rekom koja nosi poruke, sitnim mudrostima koje izvlači iz živog sveta oko nas i iznad svega, jednom univerzalnom istinom, a to je da ona nije, niti treba za sve da bude ista.

Jay Shetty - Think Like a Monk

Prizovite mir čitanjem ovih knjiga (фото 4)

Amazon

Jay Shetty, stanica zdravog razuma društvenih mreža i autor podkasta On Purpose, u ovu knjigu prosuo je bezvremensku mudrost koju je sticao kao monah i praktične korake koje svako može da preduzme kako bi živeo manje anksioznim i smislenijim životom.

Robert Sapolsky - Why Zebras Don't Get Ulcers  

Prizovite mir čitanjem ovih knjiga (фото 5)

Amazon

Nadaleko priznata i poznata knjiga čiji je autor primatolog Robert Sapolsky objašnjava da su bolesti savremenog čoveka, kao što su u prvom redu rak i bolesti srca, izazvane sporim nagomilavanjem štete. Knjiga se sastoji od poglavlja o tome kako stres utiče na san i zavisnost, kao i nove uvide u anksioznost, poremećaje ličnosti i uticaj duhovnosti na upravljanje stresom.

Amelia Nagoski i Emily Nagoski - Burnout: The Secret to Unlocking the Stress Cycle

Prizovite mir čitanjem ovih knjiga (фото 6)

Amazon

Millennialsi sve vreme imaju pravo: "burnout" je službeno prepoznat kao medicinska dijagnoza.  Ova knjiga daje putokaze u lečenju sindroma, a u fokus stavlja žene i njihovo doživljavanje i preživljavanje stresa koje je različito od muškog, objašnjavajući jaz između toga kako je zaista biti žena i onoga što ljudi očekuju od žene kao primarni uzrok sagorevanja.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor