Kultni par: Brigitte Bardot & Roger Vadim

    16.07.2024.
    RECOMMENDED

    Roger Vadim i Brigitte Bardot bili su u kratkom braku, od 1952. do 1957. godine, ali pomen njih dvoje u paru i dalje izaziva veliku pažnju javnosti. Roger Vladimir Plémiannikov, poznatiji kao Roger Vadim (1928 – 2000) nije bio samo istaknuti francuski režiser, nego i veliki „osvajač“ – osim Brigitte u braku je bio sa još 4 lepotice, a imao je i veliki broj ljubavnica. Isto važi i za Bardot – posle Vadima udavala se još 3 puta i imala pozamašan broj ljubavnika.

    roger vdim 3

    Ono što je najzanimljivije od svega jeste to što Vadim, kada je osvajao sve te prelepe žene, uključujući Brigitte, nije bio ni bogat, ni lep, ni uticajan, koliko je bio šarmantan, elokventan i na pravi način umeo da voli.

    Kako je umeo da voli možda najlepše oslikava ono što je rekao za Bardot: „Zelene oči sa ukusom veselosti, sanjalačke i gurmanske. Bila je tako divno građena da bi joj opisivanje nanosilo uvredu. Naslikati, značilo bi oduzeti joj život. Bila je tako naivno nepristojna i perverzna da je zastajao dah kad bi se predavala. Oličenje seksualnosti. Savršenstvo nije od ovog sveta, ali postoji. Kod Brigitte se dobijao utisak da se njen odraz u ogledalu trudio da liči na nju.“

    roger vadim 4
    Kako su se upoznali i zavoleli Roger Vadim i Brigitte Bardot?

    Brigitte Bardot prvi put je dospela na naslovne strane kada se sa 15 godina slikala za francuski Elle. Postala je međunarodni seks simbol, mada, ako je verovati onome što je o njoj rekao Vadim, kasnije njen prvi suprug, u svojim memoarima, slava je nije mnogo zanimala.

    – Nije dobijala mnogo ljubavi od svojih roditelja i kada smo počeli da se zabavljamo, nije želela nakit, već psa. Uvek je bila alergična na slavu, moć i sve što je povezano sa uspehom. Nevina i iskrena priroda životinja ju je umirivala, pominjao je Vadim njenu strast prema životinjama još tada.

    roger vadim 7

    Brigitte Bardot je upoznala francuskog reditelja Rogera kada je imala 16, a on 22. Venčali su se 21. decembra 1952, tri meseca nakon njenog 18. rođendana.

    Stupanje u brak prati i jedna kontroverzna priča. Naime, s obzirom na to da je Brigitte imala samo 17 godina kada je želela da se uda za Vadima, koji je bio 6 godina stariji, njeni roditelji želeli su da stanu na put olduci o stupanju u brak. Glumica je navodno pokušala da se ubije i pred takvom ucenom roditelji su joj dali dozvolu.

    roger vadim 8

    Bardot je igrala glavnu ulogu u rediteljskom debiju Vadima „I Bog stvori ženu“ 1956. Na setu je započela aferu sa partnerom Jean-Louis Trintignantom, takođe glumcem. Bardot i Vadim su se prijateljski razveli u aprilu 1957. godine.

    – Znao sam šta se događa i donekle sam to očekivao. Uvek bih radije imao takvu suprugu, znajući da mi je neverna, nego da posedujem ženu koja voli samo mene i nikog drugog … Hteo sam ženu sa duhom, sa radošću življenja … ženu sa osećajem za avanturu i seksualnom radoznalošću, govorio je kasnije Vadim, koji je za to vreme, očigledno, imao nekonvencionalan pogled na brak i vernost.

    vadim brigitte

    Bardot je nakon Vadima imala mnogo veza, jednog sina i još 3 braka, dok je on nastavio da voli holivudske lepotice. Posle Brigitte zabavljao se sa Catherine Deneuve, sa kojom ima i dete, a u braku bio sa Annette Stroyberg, Jane Fonda, Catherine Schneider i Marie-Christine Barrault.

    Fotografije: Pineterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: