Kultni par: Gwyneth Paltrow & Brad Pitt

    12.03.2024.
    RECOMMENDED

    Gwyneth Paltrow & Brad Pitt razišli su se pre više od dvadeset godina, ali su ostali u dobrim odnosima, i danas govoreći sve najbolje jedno o drugom. Kultni par devedesetih, bio je u centru medijske pažnje – kad je bio raspoložen za to, ali i kad se krio od paparaca.

    Početak veze

    Glumci su se upoznali dok su snimali film Sedam 1994. godine i brzo su počeli da se viđaju.

    – Odmah sam znao da želim da budem s njom, rekao je kasnije Brad Pitt rekao za Rolling Stone o zaljubljivanju u Paltrow na setu: „Bio sam na 10 koraka od nje i postao sam čudan. Nisam mogao da govorim.“

    Par se zabavljao dve godine, pre nego što ju je Pitt zaprosio u decembru 1996. No, par nikada nije stigao do oltara – samo šest meseci kasnije, razišli su se.

    gwyneth paltrow brad pitt 1

    I Brad Pitt i Gwyneth Paltrow odavno su prešli „high – profile“ veze sa drugim poznatim ličnostima – ona se udala, a onda i razvela od frontmena benda Coldplay, Chrisa Martina, pre nego što se venčala sa današnjim suprugom Bradom Falchukom, a on je bio u braku sa Jennifer Aniston (od 2000. do 2005.), pa sa Angelinom Jolie – sa kojom je bio u vezi devet godina, pre nego što su se venčali 2014. i razišli 2016.

    Iako je u početku verovala da je Brad samo prijateljski nastrojen prema njoj, i ona je odmah razvila osećanja prema njemu, ali je sebe ubeđivala da treba da ostane pribrana jer „ne možeš da se zaljubiš u Brad Pitta“.

    gwyneth brad 2
    brad gwyneth 3

    Prvo zajedničko pojavljivanje

    Prvo zajedničko pojavljivanje na crvenom tepihu desilo se 1995 – bila je to premijera filma „Legenda o jeseni“ u Londonu. Tu godinu Gwyneth Paltrow će u kasnijim intervjuima pominjati i zbog jednog incidenta koji se dogodio između ozloglašenog Harveyja Weinsteina i Brada Pitta. Paltrow je detaljnije opisala incident u emisiji Howarda Sterna na radiju, rekavši da je Harvey pokušao da joj priđe u hotelskoj sobi – glumila je tada u njegovom filmu Emma, i izlazila sa Pittom, kome je ispričala za situaciju i koji je odmah reagovao zapretivši Weinsteinu da ne prilazi njegovoj devojci.

    brad gwyneth 5

    Anđeli

    Iste godine par je primećen na odmoru na St. Bartu, a onda je Gwyneth Paltrow Brad Pitt nazvao anđelom – na dodeli Zlatnih globusa. Glumac se zahvalio porodici, prijateljima i „posebno ljubavi njegovog života, svom anđelu, Gwyneth Paltrow“, dok je preuzimao priznanje za svoju ulogu u film „12 majmuna“.

    U intervjuu za LA Times glumica je 1996. godine rekla da je u veoma srećnoj vezi, da su njih dvoje najbolji prijatelji, da i dalje idu na sastanke, u bioskope, da kuvaju zajedno, izlaze, zovu prijatelje kod sebe na večeru… a onda su se krajem godine, u decembru, verili u Argentini gde je snimao film „Sedam godina na Tibetu“.

    gwyneth brad 6

    Iste frizure

    A onda su debitovali na crvenom tepihu sa istim frizurama i ušli u modnu istoriju – stigavši na premijeru filma „The Devil’s Own“ 13. marta 1997. godine, u Njujorku. Kada je kasnije u instagram videu na svom kanalu Goop komentarisala svoje modne odluke, kroz dekade, prisetila se i ove i vidno raznežila. Odluku da im oboma napravi istu frizuru doneo je frizer, a oni su se složili.

    Usledio je još jedan romantični trenutak za par – odlazak u Pariz gde su ih paparaci uslikali u šetnji na obali reke Sene. Na jednoj slici Brad Pitt ljubi Gwyneth u slepoočnicu. U narednom intervjuu glumac otkriva da ne može da dočeka da se oženi Gwyneth i govori o sebi kao o ocu, otkrivajući da želi da ima mnogo dece.

    gwyneth iste frizure

    Jedva čekam, čoveče. Proći ću hodnikom, nositi prsten, poljubiti mladu. Oh, biće sjajno. Brak je neverovatna stvar. I kakav kompliment: ‘Ti si jedina s kojom želim da provedem ostatak svog života,’ znaš? Jer ću to uraditi samo jednom, ispričao je za Rolling Stone, ne sluteži da će za samo 5 meseci raskinuti sa, u tom trenutku, ljubavi svog života (posle ih je imao barem još dva puta).

    Raskid

    Zlatni par Holivuda (ali doslovno) šokirao je fanove vestima o raskidu. Raskid veze potvrdio je njihov potparol za štampu otkrivši za New York Post da je par raskinuo pre nekoliko nedelja i da za to ne postoji određeni razlog, iako se šuškalo o preljubi. Brad je iste godine odbio ulogu u filmu Dueti, koji je režirao otac Gwyneth Paltrow, ne želeći da glumi sa njom.

    Glumica godinu dana nakon raskida prekida ćutanje o vezi sa raskidom.

    – Ljudi su opsednuti željom da saznaju zašto smo Brad i ja raskinuli. Zašto? Kad dve osobe ne treba da budu zajedno, ne treba da budu zajedno, rekla je za Entertainment Weekly, ali je onda više detalja otkrila mnogo, mnogo godina kasnije, okrivivši sebe za to.

    gwyneth brad 8

    Otkrivši u intervjuu Diani Sawyer da je isključivo ona odgovorna za raskid jer je bila „u neredu“, priznala je da je zahvalna na tome što je bila u vezi sa Bradom.

    – Moj unutrašnji nered zaista je upropastio tu vezu. Osećala sam se zaista odgovornom za to, kao da sam arhitekta svoje nesreće … Napravila sam veliki nered, ispričala je i dodala da su ona i Brad ostali u dobrim odnosima: „Možemo da se vidimo, nasmejemo, poželimo jedno drugom sve najbolje“.

    Prijateljstvo

    Kasnije je objasnila da je u vezi sa Bradom bila veoma mlada, da se nije osećala spremno za porodicu i decu. Da nije znala šta radi – imala je 22 godine kad su se upoznali, a po njenom mišljenju, za neke velike životne odluke sazrela je tek u 40. godini.

    Gwyneth i Brad danas su veliki prijatelji, a glumac je gostovao u njenoj emisiji na Goop kanalu, gde su se šalili o svom odnosu i nekadašnjoj vezi. Pitt je otkrio da je vrlo verovatno to da je Gwyneth zaslužna što se on uopšte upustio u beauty vode: „Zahvaljujući njoj, počeo sam da perem lice dva puta dnevno“. Danas govore najlepše stvari jedno o drugom, te je i glumičin muž Brad Falchuk prijatelj sa Bradom Pittom.

    Fotografije: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: