Kultni parovi: Mick & Bianca Jagger

Iako su važili za kultni par sedamdesetih, njihova priča je i danas privlačna.
15.11.2023.
RECOMMENDED

Premda je jedan od najvećih živih muzičara i performera današnjice, ljubavni život Micka Jaggera oduvek je bio podjednako interesantan publici kao i njegova muzika. Kako i ne bi, kada je, prema biografu Christopheru Andersenu, tokom života spavao sa, minimum, 4 hiljade žena.

Mada su mnoge Mickove romanse bile javne (afera sa Carlom Bruni je, recimo, samo na nivou spekulacija), muzičar se je bio u braku dva puta, zvanično sa Biancom Jagger i nezvanično sa Jerry Hall. Oba braka su se završila, ali se smatra da su doprinela tome da Jagger od gradskog zavodnika postane porodični tip.  

Mick i Bianca (rođena kao Blanca Pérez-Mora Macías) upoznali su se na turneji Rolling Stonesa 1970. godine, nekoliko meseci pre nego što je Marsha Hunt, američka glumica i model, koja živi u Egleskoj, rodila njegovo prvo dete, ćerku Karris Jagger.

Prema Marshinoj autobiografiji, Bianca je putovala sa Mickom iz Francuske u Italiju, i do kraja turneje, već je živela u jednom od njegovih domova. 

Nisam privukla Micka zbog svoje spoljašnjosti. Doživela sam ga kao stidljivog, ranjivog, ljudskog — suprotno od svega što sam ikada zamišljala da je on. Zvuči smešno, ali bilo je to kao da me je udario grom, ispričala je Bianca za magazin People o početku odnosa sa Mickom.  

Neozbiljni dečko engleske rok scene, sa Biancom je brzo izgradio ozbiljan odnos i već početkom 1971. godine, bila trudna. Iako Bianca kaže da trudnoća nije uticala na njihove bračne zavete, par je odlučio da se venča ubrzo po saznanju da će postati roditelji.

Venčali su se na raskošnoj ceremoniji u Sen Tropeu, uz mnogo poznatih zvanica. Opsedali su ih paparaci i fanovi i Bianca je kasnije izjavila za  New York Daily News da je znala da je “njihov brak gotov na dan venčanja”. Ipak, ostali su zajedno narednih sedam godina, važeći za kultni par iz sedamdesetih godina.

Nakon što im se rodila ćerka, Jade Jagger, porodica je prvu godinu provela živeći između Londona, Malibua i južne Francuske. U prvim godinama braka, igrala sam ulogu supruge. Bila sam poslušna i potčinjena … ali mi nije bilo lako da se naviknem na grupi devojke, rekla je za magazin People.  

– Mick je na neki način šovinista, jer mu je previše žena dostupno. On ne veruje ženama jer sve pokušavaju da ga iskoriste — da ni iz čega, postanu neko, otkrila je u istom intervjuu Bianca.  

Njihov brak bio je obeležen brojnim aferama sa obe strane. Iako je on verovao da supruga treba da bude kod kuće i brine o deci umesto njega, Bianca je održavala osećaj nezavisnosti nastavljajući sopstvenu karijeru.

I ona je imala nekoliko vanbračnih veza, od kojih je najpoznatija dvogodišnja romansa sa Ryanom O’Nealom, koje je, navodno, i Mick bio svestan.  

U intervjuu za magazin People iz 1977. Bianca je rekla da Mick spava sa mnogo žena, ali da ima vrlo malo afera, što se izgleda promenilo kada je upoznao Jerry Hall. Do 1978, godinu dana nakon što je muzičar počeo da se viđa sa Hallovom, njegov i Biancin razvod odvijao se u medijima. Bianca je podnela zahtev za razvod zbog preljube, u Kaliforniji, pokušavajući da poništi predbračni ugovor koji je, kako je rekla, bila primorana da potpiše na dan venčanja.

Razvod se na kraju desio u Londonu: prema New York Magazine-u, ona je dobila samo 1,2 miliona dolara. Iako kasnije nije mnogo govorila o braku sa Jaggerom, čije je prezime zadržala, jednom prilikom izjavila je da je razvod od Micka njeno najveće razočarenje u životu.  

Saznaj više:
Povezani članci: