BURO. vodič: Pet serija za bindžovanje ovog avgusta

    09.08.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/binge_cover.jpg

    Leti svi testovi, podele i 16 tipova ličnosti nemaju nikakvu ulogu jer se manje više svi svrstavamo mahom u dva tipa ličnosti: prvi, koji obožava leto i totalni hajp i trčanje sa pića na piće i sa događaja na događaj (uz retke momente mira), i drugi, koji ga ne voli i koji leto zapatosira, pardon zakrevetira, i odmor radije provede razvlačeći se pod klimom.
    U obe varijante, se pre ili kasnije nađemo u četiri zida bežeći od avgustovske vreline, a streaming platforme kao što su HBO, Netflix, Hulu, Amazon i druge, znaju šta im je činiti to jest šta nam je potrebno. Nova zabava!
    Pregršt je toga uvek za pogledati, i naravno, nađe se tu i puno gluposti, ali ako ste u potrazi za nečim novim, spremni za lov na sveže naslove, ili nove sezone starih favorita, ovo su naše preporuke.

    “The Righteous Gemstone”

    Premijera: 19. avgust
    Gde: HBO
    Uloge: Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson, Adam Devine
    Režija: Danny McBride, Jody Hill, David Gordon Green
    Potrebno vreme: svaka epizoda traje po sat vremena, dakle 9 h.

     

    O čemu se radi: Priča prati evangelističku porodicu sa dugom tradicijom devijantnosti, pohlepe i humanitarnog rada. “Kontroverzna” serija u devet epizoda prikazuje uvrnutu familiju i njihove mehanizme (dis)funkcionisanja. Radnja prati Dannyja u ulozi Jesse Gemstone, najstarijeg Gemstonea, koji želi da krene očevim stopama ali mu sopstvena prošlost ne da mira. Adam Devine igra njegovog brata, pseudo-hipstera Kelvina, najmlađeg člana tria, dok genijalni John Goodman igra Eli Gemstonea, njihovog oca, koji se nalazi u čudnom trenutku suočavanja sa gubitkom supruge, i pitanjima o misiji Gemstoneovih.

     

    Zašto treba da je gledate: Sa veteranima komedije kao što su Danny McBride, John Goodman i Adam Devine zagarantovano je da ćete se dobro ismejati.

    “Mindhunter” (sezona 2)

    Premijera: 16. avgust

     

    O čemu se radi: Mindhunter prati FBI agente Holdena Forda i Billija Tencha koji su zajedno sa psihološkinjom Wendy Carr, osnovali bihejvioralnu jedinicu, koja se fokusira na psihologiju ubica, i koji intervjuišu uhapšene serijske ubice, u nadi da će razumeti njihove paterne ponašanja i razmišljanje, i rešiti neke od otvorenih slučajeva. Nova sezona je fokusirana na Holdena i Billa koji preuzimaju poznati slučaj ubistva dece u Atlanti, seriju zločina koji su se dogodili između 1979. i 1981.

     

    Zašto treba da je gledate: Zato što sve što dolazi od Davida Finchera ne može biti loše, a pored njega je producent i Charlize Theron. I zato što je bazirano na knjizi „Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit“ (John E. Douglas i Mark Olshaker) ali nam dolazi u uvrnutoj ekranizaciji koja nas ostavlja zbunjenima do samog kraja, što je i razlog zašto je postala poznata kada je debitovala pre dve godine.

     

    O čemu se radi: Netflixova originalna serija snimana u Indiji je prava poslastica za ljubitelje trilera. Bazirana na istoimenom romanu Vikrama Chandra, prati Sartaja Singha, policajca iz Mumbaja u borbi sa unutrašnjim i spošljašnjim demonima. Sezona počinje tako što Sartaj dobija anonimni poziv koji ga uključuje u borbu sa nepoznatim neprijateljima. Nesreća samo što se nije desila, i 25 dana da spase Mumbaj i sve stanovnike u njemu koji će biti zbrisani sa lica zemlje kreće… sad!

     

    Zašto treba da je gledate: Napeto, napetije, „Sacred Games“. Držaće vas na ivici stolice u trci sa vremenom, i ako i malo liči na prvu sezonu (trejler obećava da da) poješće vaše, verujte nam.

    „Dear White People“ (sezona 3)

    Premijera: 3. avgust

     

    O čemu se radi: Serija, bazirana na istoimenom filmu iz 2014. godine, bavi se pozicijom i perspektivom nekoliko afro-amerikanaca na Ivy League koledžu, na kampusu kojim dominiraju belci. Iz perspektive ovih nekoliko istaknutih, dobro osmišljenih i vođenih likova, istražuje i satiriše pitanja rasnih tenzija i predrasuda.

     

    Zašto treba da je gledate: Zato što neustrašivo otvara bitna pitanja. Istovremeno zabavna i jako direktna, pokreće rasna pitanja, pitanja mikroagresije, ličnih nesigurnosti, predrasuda, i društvene nepravde. Neophodno serijsko štivo za vreme u kom živimo. Veliki dodatni poeni idu na sjajne dijaloge i jako dobru glumu.

    „Carnival Row”

    Premijera: 30. avgust

     

    O čemu se radi: Idealno za one koji vole fantaziju, Orlanda, Caru, ili viktorijansku eru, ili najbolje sva četiri zajedno. Dok serijski ubica unosi strah svima širom Carnival Rowa, vlada okreće glavu i pravi se da se ništa ne događa. Jedini koji preuzima inicijativu u rešavanju zločina, sa idejom da stane na put ubistvima i povrati ma kako krhak mir, je detektiv Rycroft Philostrate (naravno Orlando). Međutim, kada se pojavi vila Vignette Stonemoss (naravno Cara), stvari se dodatno komplikuju: em ga primorava da se suoči sa prošlošću koju pokušava da zaboravi, em se zaljubljuje.

     

    Zašto treba da je gledate: Na prvom mestu jer smo na Orlanda Blooma nekako prilično zaboravili. Na drugom: vile, satiri, ljudi, dikensovska atmosfera, zločini, misterija, ljubavna priča… svega. Možda fejluje, možda oduševi, svakako jedva čekamo.

    Saznaj više:
    Povezani članci: