Zbog čega jedva čekamo autobiografiju Julie Fox

    11.09.2023.
    RECOMMENDED

    Verovatno je poznajete zbog njene čuvene uloge iz filma Uncut Gems ili zbog kratkotrajne veze sa Kanyejem Westom. Ipak, kada je Julia Fox u pitanju vredi zagrebati ispod površine. Manekenka i glumica italijansko-američkog porekla je preuzela termin IT GIRL i prevrtela ga naglavačke.

    Više puta se našla u centru medijske pažnje, meta zbog prenaglašene šminke i izblajhanih obrva, stajlinzima na granici seksapila i satira i neočekivano iskrenim izjavama. Pored podkasta Forbidden Fruits koji vodi sa glumicom Niki Takesh, Julia Fox sada postaje i spisateljica. Njen memoar Down the Drain, u prevodu Niz odvod, prva je knjiga koju je napisala i recenzije su i te kako pozitivne. Premda je u pitanju autobiografija, Down the Drain više podseća na fikciju o odrastanju, sazrevanju i preživljanju. 

    Otkrivamo šta sve niste znali o autorki i zbog čega jedva čekamo da pročitamo njenu autobiografiju.

    Julia Fox je odrasla u malom gradu u blizini Milana sa bakom, dok je majka završavala fakultet i otac živeo na brodu u blizini Njujorka. Do četrnaeste godine se selila između Italije i Njujorka, ali se već sa petnaest godina odselila iz porodične kuće da živi sa tadašnjim dečkom.

    Nakon što je uhapšen za dilovanje droge, Fox je prolazila kroz periode beskućništva. Deo autobiografije je posvećen njenom kompleksnom odnosu sa prvim dečkom, koji je nastavio da se razvija dok je služio kaznu u zatvoru.

    Julia Fox Down the Drain

    Dok je završavala srednju školu, prijavila se na posao sa Craigslist-a i zaposlila kao dominatriks. Radila je u seks industriji manje od godinu dana i u memoaru proučava na koje je načine ovaj period oblikovao njen sadašnji odnos prema seksu i muškarcima.

    Foks je i uspešna manekenka, pojavila se u kampanjama za Supreme i Coach New York i u editorijalima za Vogue, Interview, Paper i Wonderland.

    Pored breakout uloge u filmu Uncut Gems, napisala je i režirala kratkometražni film Fantasy Girls.

    Fox je razvedena i sada živi sa sinom Valentinom u Njujorku.

    Down the Drain se u nizu celebrity memoara izdavaja kao jedinstvena priča koja ne prodaje self-help narativ o putu do uspeha, već je surova rekapitulacija o tome šta sve može da stane u život od 33 godine. Pored turbulentnog odrastanja i niz pogrešnih odluka, autorka se osvrća na to kako su ova iskustva uticala na njen pristup majčinstvu, partnerstvu i karijeri, kao i na to kako sada kreira život isključivo po svojim pravilima i postaje muza najbitnijoj osobi, samoj sebi.

    Saznaj više:
    Povezani članci: