Znate li koju je pesmu obožavala MARILYN MONROE?

14.01.2024.
RECOMMENDED

Možemo da pretpostavimo koji je muškarac bio njena najveća ljubav, znamo da je volela dijamante i da je odlazila na spavanje gola, sa samo nekoliko kapljica parfema Chanel No 5, a imamo li ideju koja je bila omiljena pesma Marilyn Monroe? Šta je pevušila kad bi se osećala setno ili uz taktove koje numere je volela da pleše?

Marilyn Monroe je obožavala muziku – redovno je obilazila jazz klubove i družila se sa muzičarima, uključujući i Franka Sinatru, ali je i sama bila sjajna pevačica, iako se nikad nije školovala za pevanje. Lično je otpevala većinu numera u filmovima koji su zahtevali od nje da peva, čak i onu najpoznatiju iz Muškarci više vole plavušeDiamonds Are a Girl’s Best Friend, ali je njeno pevanje, istorijski gledano, postalo najpoznatije dok je pevala rođendansku pesmicu – Happy Birthday Mr.President, tadašnjem američkom predsedniku Johnu F. Kennedyju, 1962. godine, na gala večeri u Medison Skver Gardenu.

Omiljena pevačica Marilyn Monroe bila je Ella Fitzgerald, ali su njenu omiljenu pesmu otpevali George i Ira Gershwin. Kada je bila tužna, setna, pred nekim izazovom – a toga je bilo mnogo u njenom burnom i kratkom životu, glumica bi pustila njihovu numeru Who Cares.

Pesmu Who Cares napisao je George Gershwin za suprugu Iru, koju je pevala u njihovom mjuziklu Of Thee I Sing, na Brodveju, ali su je kasnije izvodili mnogi pevači, uključujući i Tonyja Bennetta.

Nežna melodija i poruka ljubavi ono su što je Marilyn Monroe najviše volela u vezi sa ovom pesmom, koja joj je, otkrila je, pomogla svaki put kad bi pomislila da pada i da se nalazi u mračnim vremenima.

Saznaj više:
Povezani članci: