Ako je suditi po novom projektu Spotify platforme, ovo su zvezde nove generacije muzičara

    23.03.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/buromusic_cover.jpg

    Od prošle godine do ove svedočili smo tome kako izgleda kada sve stane. Industrije su promenile svoje načine poslovanja i delovanja, bioskopi su nam u jednom trenutku postali nezamisliva egzotika, koncerti, svirke, festivali nažalost još uvek jesu, galerije su tu i tamo stidljivo radile. Ipak, uprkos svom tom haosu koji se događao i pogađao nas sve, u svim poljima se još uvek stvaralo, prilagođavalo, menjalo, i kreirao se sadržaj bez kog teško da bismo mogli da preguramo sve dane iza nas. Upravo u tom haosu, a možda je bolje reći i iz njega, rodila se čitava jedna nova generacija umetnika, i nova Spotify plejlista Our Generation, ima za cilj da ih proslavi. Njihovu kreativnost, otvorenost, ideje, hrabrost i nepokolebljivost da nastave da stvaraju uprkos ludilu koje nas okružuje.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/1616502812608107.jpg

    Tim povodom, Spotify je krajem prošle godine angažovao dvadesetdvogodišnju ilustratorku Elizu Williams da napravi vizuelni identitet za plejlistu koja bi funkcionisala kao melting pot različitih savremenih muzičkih tendencija. Eliza je upravo zato i napravila radove u kojima se događa eksplozija boja i kreativnosti i kojima se oslikava nadrealni svet u kom su krave roze, kuće naopačke, fotelje sa očima. Svet u kom sve može, koji je raznobojan, do detalja elaboriran i koji oslikava utopijski univerzum. Kao takav, idealno odgovara novoj Spotify plejlisti jer ona upravo to i jeste. Paralelni univerzum u kom je uprkos svemu nastavilo da se stvara možda čak i intenzivnije, i kreativnije nego ikada pre. Svaki od svetova „Our Generation“ plejliste i ilustracija, inspirisan je nekim drugim žanrom koja se nalazi na listi, od bedroom popa do alternativnog repa i kako i sama Eliza kaže “želela sam da prikažem različite zvuke najbolje što mogu i da svojim radovima prenesem onoga ko posmatra sliku ili sluša muziku, negde drugde. Moji radovi su i inače inspirisani muzikom, i osećanjima koja budi u meni i drugima. Volim da stvaram radove koji pucaju od boje i života, da stvaram mesta u kojima možemo da se povežemo i u koja možemo da pobegnemo”.

    S obzirom na to da čitava plejlista zajedno sa vizualima, jeste idealan sweet escape, izdvajamo pet autorki koje su nas oduševile i posebno nam privukle pažnju. U bežanje od svakodnevice predlažemo da prvo krenete putem cele “Our Generation” plejliste, a zatim u dalje i detaljnije otkrivanje imena.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/161650281253082.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/1616502812370278.jpg

    Deb Never

    Uz Debino ime često ide opis da je “effortlessly cool” iliti u prevodu jedna od onih devojaka koje stvarno imaju ono “nešto” što ih čini kul. I šta god da obuče je kul, šta god da uradi je kul, šta god napiše, opet kul. Ako pustite samo jednu njenu pesmu razumećete o čemu pričamo. Sanjivost, nežnost, i mnogo iskrenosti. Toliko da za njenu muziku često kažu da je to njen žanr. Iskrenost.

    Smoothboi Ezra

    Hiperproduktivna osamnaestogodišnjakinja za koju se čini da ne izlazi iz sobe, već neumorno radi, i stvara jednu za drugom sve bolje i bolje stvari. Bedroom pop u najlepšem smislu te reči. Piše nežne i efektne numere koje nas podsećaju kako izgleda biti tinejdžer, ali i da ništa lakše nije postalo ni u međuvremenu. Samo da je caka u tome, da je kao što Ezra kaže “sasvim okej ako ne razumemo ko smo”.

    ENNY

    Enitan Adepitan, poznata po stage imenu Enny, je britanska reperka, pevačica, i kantautorka. Njen možda najpoznatiji single je „Peng Black Girls“ koji je stekao ogromnu popularnost zbog remixa sa Jorjom Smith, ali su generalno teme kojima se bavi pitanje nasleđa, identiteta, rasizma u društvu, i položaja onih koji nisu privilegovani. Sjajan glas, i britki, sjajni tekstovi. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: