Pretraga

Dok su sva snimanja na holdu animirani videi su novi hit u muzičkom svetu, a ovo su naši favoriti

Dok su sva snimanja na holdu animirani videi su novi hit u muzičkom svetu, a ovo su naši favoriti

Tekst: BURO.

Teške i komplikovane situacije kao što je ova u kojoj se svi globalno nalazimo jesu trenutak za udah-izdah ali i pravi momenat da porazmislimo kako neke stvari mogu da se urade drugačije. Jeste da ovo znači izlazak iz zone komfora i da donosi promene koje možda nismo želeli ali je istovremeno prilika da postanemo mnogo kreativniji sa onim što imamo na raspolaganju. Filmski svet je osetio verovatno najveći udar kada je u pitanju produkcija i zarada, dok muzički nastavlja punom parom i ako oko nečega možemo da se složimo to jeste da 2020. godina pripada muzici. Izlaze sjajni albumi i singlovi, muzičari organizuju direktne prenose iz svojih soba i studija, autori, sve u svemu, imaju mnogo vremena da provedu produktivno i kreativno u svojim studijima. Svakako ima i tu problema, nema live nastupa i turneja nema, a i princip snimanja spotova se sasvim izmenio. Ipak, baš to otvara mogućnosti da spotove snimaju na neki novi način i tu na scenu stupaju animirani videi.

U poslednjih nekoliko meseci dogodio se aposlutni boom spotova  koji su kao najbolji spoj crtanog filma i muzike u kojima su neki od omiljenih muzičara današnjice nalik na Ghibli ili Disney junake i čini se da je karantin trenutak za kreativce da budu kreativni. Na pitanje kako može da se napravi nešto zabavno, mnogima je odgovor bio isti: animacija. Marco Pavone je jedan od vodećih zvezda, animator koji živi i radi u Milanu, i koji je radio na spotu Dua Lipa "Break My Heart". Ono što obično završi za četiri nedelje, u karanitnu je završio za dve i kako i sam kaže, kreativnost mu je kondenzovana i čini mu se da ovo otvara sasvim novo polje u kom se treba prilagođavati i pomerati granice na novi način, a otvara se i novo polje saradnje između muzičara i dizajnera, animatora. To potvrđuje činjenica da se mnogi muzičari opredeljuju da pored regularnih videa urade i animirane, pa je tako Katy Perry za "Daises" snimila dva od kojih je ovaj u saradnji sa Vallee Duhamel studios smemo da kažemo možda i bolji.

U to ime, u slavu novih saradnji, novih spotova i nove muzike, predstavljamo vam naše omiljene animirane spotove, od Tove Lo preko dugoočekivanog singla Billie Eilish "My Future" do Grimes.

01

The weeknd - SNOWCHILD


billie eilish - my future

02


03

tove lo - sadder badder cooler


lady gaga, blackpink - sour candy

04


05

dua lipa - hallucinate


ty dolla $ign - ego death (ft. KAnye west, fka twigs & SKRILLEX)

06


07

KATY PERRY - DAISIES


ASHNIKKO - CRY FT. GRIMES

08


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor