Fangirl letter: Iva Lorens piše Taylor Swift

    10.10.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/ivalorens_cover.jpg

    Draga Taylor, 

    Odmah priznajem, imala sam period života kada mi je bilo glupo da kažem ljudima da slušam tvoju muziku, ali sve se to promenilo kada mi je starija sestra od bliske drugarice rekla: „Iva, život je previše kratak da bi glumili da ne gotivimo Taylor Swift“. Tu istu rečenicu sam rekla svojoj starijoj sestri kada sam je uhvatila u kuhinji kako peva Shake It Off. Od tog momenta uspela sam i od nje da napravim ponosnog „sviftija“, a sada smo i njenog momka navukle na tvoju desetominutnu verziju pesme All Too Well, verovatno naše večno omiljene.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1665414070548492.jpg

    Ne moram tebi da objašnjavam zašto si jedna od najbitnijih glasova moje generacije, ne samo muzički, već i u industriji u kojoj ja radim. Osvestila si mnoge mlade umetnike da se bore za svoja muzička prava, nešto za šta se ja uvek zalažem i podvlačim. Svaki umetnik treba biti vlasnik svog rada, pogotovo u muzici. Interesantno je koliko snage imaš da dokažeš ljudima da nikada ne treba odustati. Pored dva albuma koja si napisala tokom pandemije, ti radiš na starim izdanjima koje ponovo snimaš kako bi vratila prava na sopstvene pesme i još nam za svaki daš nekoliko bonus numera. Iskreno, jasno mi je potpuno kako si uspela kao muzičar.

    Mene si inspirisala da kupim gitaru, ti i Kurt Cobain. Neko bi rekao nebo i zemlja, ali ja sam poznata po tome što imam veoma raznolik ukus. Jedna od prvih pesama koju sam naučila da sviram bila je Fifteen. Od malena sam pažljivo čitala tvoje tekstove, uvek mi je bilo fascinantno kako si uspela da dotakneš srce svake tinejdžerke oko mene. Svaki naš ljubavni problem tokom odrastanja si jako ozbiljno shvatila, barem tako ja doživljavam. Od kada sam mislila da sam se prvi put zaljubila, pa sve do momenta gde sam se zapravo zaljubila i imala slomljeno srce, uvek je bila neka tvoja pesma koju sam mogla da pustim i sa kojom sam mogla da se poistovetim. Retko koji umetnik ima tu moć, a tebi dolazi sa lakoćom.

    „And you call me up again just to break me like a promise, so casually cruel in the name of being honest“ je moj omiljeni stih, mislim da će teško nešto ovako dobro opet biti napisano u popularnoj muzici 21. veka.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/166541425472874.jpg

    Drago mi je što su te neki fanovi otkrili i u ovoj poslednjoj fazi, Folklore i Evermore, trebalo im je malo više vremena, ali uvek su dobrodošli. Želim da im poručim da ti nisi sazrela kao tekstopisac tek sada, već da si uvek bila fantastična i da si svaku fazu svog života shvatala ozbiljno. Ne postoji puno pevačica sa kojima možeš da rasteš kao slušalac, drago mi je što nisi ostala u nekom kalupu i što si dozvolila sebi da se menjaš. Znala si da tvoja publika, kao i ti, neće imati večno 15 godina.

    Lepota u tvojoj muzici jeste što ne shvataš sebe preozbiljno i ništa ti nije glupo da kažeš, vrlo si sigurna u svoje odluke i uživaš u kontaktu sa svojim fanovima. Obično ja čitam tvoja otvorena pisma, ali nadam se da ćeš i ti imati priliku da pročitaš moje.

    Isčekujem novi album, kao i svako „Taylor’s Version“ izdanje.

    Tvoj svifti,

    Iva Lorens

    Poslušajte i Girlpower playlistu

    Pratite BURO. Instagram uskoro vas tamo u saradnji sa Universal Music Serbia očekuje jedan girlpower giveaway!

    Saznaj više:
    Povezani članci: