Izdvojili smo za vas najbolje plejliste za sva raspoloženja u kojima je moguće provesti ovo leto

    20.07.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/summer_playlista_cover.jpg

    Kako stvari stoje da će ovo leto biti za pamćenje, hoće. Istina, nije baš ono što smo imali na umu kada smo 31. u ponoć nazdravili i zaključili da twenty-twenty mora biti drugačija od prethodnih. I te kako jeste. Između svega ostalog i zbog toga što na pravi pravcati odmor ne idemo po prvi put u poslednjih _______ (dopišite sami koliko godina), ne znamo ni kada ćemo ni da li. Ipak, radosna vest jeste da je Spotify konačno stigao i kod nas, pa da bar muzike neće nedostajati, a kako ovo leto pojedinačno dočekujemo i vozimo u sasvim drugačijim ritmovima, odlučili smo da odaberemo najbolje playliste za svako raspoloženje i situaciju u kojoj se možete naći.

    Music for Selfisolation

    Playlista idealna za: One koji moraju još jednom da otkriju čari sedenja u četiri zida

    Iz What Hi-Fi? su kurirali neverovatno detaljnu playlistu, sa pet ipo sati melodija koje proslavljaju ostanak kod kuće u cilju ostajanja zdravim i sigurnim. U principu dosta dinamična lista, bez samosažaljivih tonova, a sve pesme su pretežno odabrane zbog naslova neverovatno prikladnih trenutku i našem kolektivnom iskustvu. “Think Lost In The Supermarket”, “Music For A Nurse” za početak pa onda “Me, Myself and I”, “I’ll Be Around”, “Never in Public” do “I’m Bored”, “My Brain is a Scrambled Egg” i “I’m Not Living in the Real World”. Beskrajno zabavna krivulja koja pokriva sva moguća raspoloženja i stanja kroz koja prolazi onaj ko ne izlazi iz kuće iako je napolju 35 stepeni kada bi trebalo biti ili na bazenu ili na moru, nema trećeg.

    Social Distancing Distortion

    Playlista idealna za: Sve one koji ne znaju ni kako se osećaju ni šta misle

    Možda niste znali, ali genijalac savremenog zvuka, američki kantautor Matt Berninger (frontmen benda The National) kurira i apdejtuje playlistu „Social Distancing Distortion“ na nedeljnom nivou. Počeo je da na njoj skladišti sve pesme koje smatra prigodnim za trenutnu iščašenu svakodnevicu koju živimo, još početkom karantina, i nastavlja u istom maniru iz nedelje u nedelju. Ovde možete da nabasate na svašta. Od Nick Cave and the Bad Seeds, preko Leonarda Cohena do Interpola. A može i drugim redom, ili potpuno drugačijom linijom, od Marilyn Monroe i Whitney Houston do Johna Prinea koji peva o srećnim enčiladama. Svakako, razumete poentu. Raspoloženja na ovoj listi prilično razbarušeno i nepredvidivo skaču je kako i sam Matt kaže: “Tema playliste je podložna promeni u skladu sa raspoloženjem i trenutnim događajima”. Definitivno kolektivno osećanje, we hear ya Matt!

    Easy Summer

    Playlista idealna za: Sve baštenske žurke i džin-tonike koje ćete napraviti

    Okej, znamo da nije idealno, ali nije baš ni sve propalo. Ako niste u kategoriji onih iz playliste za samoizolaciju, znači da ste srećnici koji mogu da smućkaju ledeni džin-tonik, frozen margaritu, ili neki od koktela na bazi rozea, pozovu najbližu ekipu i na sigurnoj distanci raprostru peškire i spreme celodnevno uživanje. Tu jedino nedostaje savršena muzika, a da ne biste gubili vreme na to „Easy Summer“ govori sam za sebe da se tu nalazi sve što vam je potrebno. Brza, razigrana i vesela muzika koja podseća na sve one lepe trenutke i sitnice koje nam znače i koje raduju, pogotovo kada je što bi Lana rekla „summertime and the living’s easy“ (koliko može da bude.)

    Upbeat Instrumentals

    Playlista idealna za: One koji ipak moraju da rade 

    Već sam naziv ukazuje da je ovo ono što puštate prvo kada se probudite da barem dok kuvate kafu u brzom i veselom ritmu, zaboravite na hrpu mejlova koji vas čekaju. Doduše, uz ovo se i čitaju ti isti mejlovi i dnevne vesti i sprema se za novi radni dan. Lista je puna poznatih pop pesama, samo bez teksta koji skreće pažnju i tera nas da prihvatimo četku i zapevamo. Ako vam treba nešto što je mejnstrim, jednostavno i sigurno će da vas pokrene, ovo je to. A i traje taman koliko treba. Dva sata, potrebnih da se ukliza u dan kroz lakše zadatke i dužnosti, podigne atmosfera i raspoloženje, pa onda dalje štikliranje po to do listi. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: