Muzika kroz reči: Lista najboljih muzičkih podcasta

    13.12.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/podcasti2_cover.gif

    Nema tog dana koji je u našem ofisu prošao bez muzike. Krećemo se od osamdesetih, do analize najnovijih albuma i opsesivnog slušanja omiljenih pesama na repeat. Ova igrica postala nam je još zanimljivija kada smo na plejliste dodali i muzičke podcaste koji su nam otkrili kako su te pesme nastajale. Ovo su najbolji!

    Song Exploder

    Song Exploder je podcast koji otkriva kako su nastale neke od najpopularnijih pesama pop kulture. Čekajte da čujete najbolji deo! U glavnoj ulozi su muzičari koji iz prvog lica svoje pesme rastavljaju na delove i ponovo ih slažu pričajući nam priču o njihovom nastanku. Domaćin podcasta je Hrishikesh Hirway, a u Song Exploder-u su do sada obrađene pesme kao što su „Everything I Wanted“ od Billie Eilish, „Follow You“ od Imagine Dragons pa sve do „Hung Up“ od Madonne!

    Dissect

    Dissect podrobno analizira muziku i značenje jednog albuma po sezoni, odnosno jedne pesme po epizodi i pravi je dragulj među muzičkim podcastima. U epizodama su do sada obrađeni albumi koje potpisuju Kendrick Lamar, Kanye West, Mac Miller, Beyonce, Frank Ocean i drugi i jedva čekamo nove!

    Questlove Supreme

    Questlove Supreme unosi zabavu u muzičku edukaciju, kopajući duboko u priče muzičkih legendi. Svaka epizoda pokriva poreklo gosta, njihove životne strasti i projekte na kojima trenutno rade. Neki od gostiju koji su se do sada pojavili u podcastu su Usher, Michelle Obama, a tu su i epizode koje donose godišnje muzičke preglede. 

    Louder Than A Riot

    Louder Than A Riot je podcast posvećen rep muzici. Svaka epizoda istražuje priču umetnika kako bi ispitala aspekte sistema krivičnog pravosuđa koji nepobitno utiču u prvom redu na Afroamerikance i rep scenu u celosti. Ali, Louder Than A Riot širi svoje polje i odlazi još dalje, ukazujući na moć koju muzička industrija ima nad umetnicima, posebno onima iz marginalizovanih grupa.

    Popcast

    Ako želite proverene i sveže vesti, trendove i kritike popularne muzike, Popcast je adresa za vas. Reč je podcastu koji vodi Jon Caramanica, kritičar pop muzike za New York Times, dakle kvalitet je zagarantovan.

    Saznaj više:
    Povezani članci: