Upoznajte Maeve, muzičarku koja peva (o) generaciji Z

    15.11.2022.
    RECOMMENDED

    Maeve je novi muzički glas generacije Z. Njeno puno ime je Arianna Broderick, poreklom je sa Kajmanskih ostrva, a trenutno živi i stvara u Londonu. Ona je dvadesetpetogodišnja pevačica, tekstopisac, producenktinja i vizuelna umetnica. 

    Arianna je odrastala u porodici u kojoj je svaki član svirao neki instrument. Ona je oduvek volela da piše i peva, a kada je sa 14 godina dobila svoju prvu gitaru, ovi elementi su pretvoreni u jednu celinu. Od tada nije prestala da piše pesme, a sva magija nastaje u studiju koji se i danas nalazi u njenoj sobi. Maeve je poslednjih nekoliko godina predano radila na svojoj muzici i pronalaženju sopstvenog glasa i najzad počinje da dobija pažnju koju zavređuje. Preokret se dogodio sa pomalo mračnom i u potpunosti gen z-ejvskom pesmom „Bleach“, posebno ako obratimo pažnju na spot i tekst: No need to panic/​The blood never stains/​Just take a Xanax/​To wash it away.

    Autorka otkriva da u narednom periodu svojom muzikom želi u još većoj meri da se ogoli. Više nema skrivanja iza karatera i pričanja tuđih priča, Maeve će nam sa novim numerama doneti još dublje delove sebe. Toj odluci je prethodilo samopouzdanje koje je gradila sa svakom novom napisanom i otpevanom pesmom i njena posvećenost veri u sopstvenu intuiciju. Njenu muziku možemo svrstati u pop domen, ali ona se ne ograničava žanrovima, već donosi novi talas elektronskog zvuka i miksa različitih pravaca.

    Još jedna od njenih najslušanijih pesama jeste „Can We Just Get High?“, a spot za ovu pesmu Arianna je režirala sama, inspirišući se filmovima kao što su „Midsommar“, „The Virgin Suicides“ i „Daisies“. Kreativni izvori umnogome otkrivaju o estetici pevačice, ona svojim glasom, ali i zavodljivim stasom donosi sveži miks mističnosti, melanholije, nadrealizma i ekskapizma. Maeve želi da njeni slušaoci mogu da se sa njenom muzikom poistovete, ona pisanju svake svoje pesme pristupa kao pravljenju filma i želi da oni koji ga gledaju, odnosno slušaju mogu tamo i da pobegnu.

    Mnogi je porede sa Billie Eilish i njenom Bad Guy erom, ali ukoliko se otrasatite pretpostavki i predubeđenja pre nego što uplivate u njen svet, sve što ćete tamo pronaći je upravo ono što Maeve jeste, a ona je iskrena, autentična i nepogrešivo svoja. Baš kao i njena muzika.

    Saznaj više:
    Povezani članci: