Da li bi „Normal People“ trebalo da dobije svoj nastavak?

    08.07.2024.
    RECOMMENDED

    Dok su mnogi fanovi oduševljeni mogućnošću nastavka priče, mi se pitamo da li je to zaista neophodno? Prva sezona serije „Normal People” doživela je veliki uspeh zbog svoje autentične i emotivne priče koja je mnogima ostala urezana u sećanje, posebno zbog svog upečatljivog završetka. Zbog toga neki smatraju da bi nastavak mogao da pokvari savršeno zaokruženu priču iz prve sezone. Ipak, postoje i oni koji veruju da bi druga sezona mogla da pruži dublji uvid u živote glavnih likova i da ponudi objašnjenja na neka neodgovorena pitanja. Sve u svemu, dok se internet zajednica većinski nada novim epizodama, ostaje pitanje da li je bolje ostaviti priču tamo gde je završila ili joj dati novu priliku za razvoj…

    AFERA STORY

    Glumica iz serije „Normal People”, Deizi Edgar-Džons, postavila je početkom ovog leta sliku zajedno sa svojim kolegom, Polom Meskalom. Naslov fotografije je bio: Imamo vesti da podelimo. Pratite nas dalje! Neposredno nakon, obožavaoci su počeli da analiziraju sliku u potrazi za znakovima koji bi mogli da nagoveštavaju snimanje druge sezone ove popularne serije. Neki su čak sugerisali da par pokazuje prstima broj „dva”. Dodajte svemu ovome i činjenicu da je produkcijska kuća, Element Pictures, podelila tu fotografiju, i za mnoge je to bila potpuna potvrda. Dobili smo „Normal People 2”.

    NORMAL PEOPLE

    Neposredno nakon što su zapalili društvene mreže, glumci serije su se izvinili što su „navlačili“ ljude, objasnili da za sada nema zvanične potvrde da će do snimanja nove sezone „Normal people“ doći, ali da fanovi ipak ne gube nadu. „Još uvek ništa nije odlučeno“, izjavio je glavni glumac serije Pol.

    SAD BEZ ŠALE

    Što bi se reklo, šalu na stranu. Ali, bez obzira što trenutno nemamo zvanične podatke o snimanju nove sezone, ne možemo da izbegnemo pitanje da li nam je ona zaista potrebna. Tačnije, zbog čega smo došli u situaciju da od svake serije koja dobro prođe zahtevamo nastavke. Da li je to samo još jedno kapitalističko pitanje, ili smo samo kao konzumenti kinematografije postali nezasiti kada je reč o sadržaju. Tako je, skoro pa sasvim sigurno da bi drugi nastavak ove serije bio sigurno podjednako popularan kao i prvi, doneo bi zadovoljavajuću zaradu, a ako se dobrobro pokaže možda i povratio slavu prve sezone i udvostručio sve brojke. Čak i ukoliko pripadate taboru onih koji ne bi želeli da serija dobije svoj nastavak, sigurni smo da bi, ako bi se isti pojavio, odmah prionuli na gledanje.

    e47cde654982204debdc1cd016a55bc7
    a9cb03f837f00e6eacd9e231534e41ce

    VEZA SA KNJIGOM

    Knjiga i serija pokrivaju iste teme, tako da bi drugi nastavak bio nešto potpuno novo. Ljubitelji romana, nadaju se da bi svaka buduća sezona imala blagoslov spisateljice Runi, a idealno i njen doprinos. Tu se sada nalaže i pitanje kako bi nastavak koji prvobitno nije planiran, ali i tehnički ne postoji, mogao da izgleda s obzirom na to da je potrebno prvobitno pronaći odlične scenariste čiji bi afiniteti mogli da se uklope sa čitavom radnjom iz romana kako bi nastavak imao smisla.

    U svakom slučaju, ukoliko se odluče za snimanje serije, svi oni koji na projektu učestvuju trebalo bi da se pripreme za veliki rizik koji sa sobom nosi upravo neimanje nastavka kada je reč o delu koje mnogu poznaju, vole, čitaju i sa istim su se saživeli. „Normal people“ je po nama jedno od retkih dela koje nije podleglo uticajima, te se zadralo na jednoj sezoni. To je ono što bi potencijalno jendog dana moglo da je učini kultnom.

    87b3683bd80262ad2fdd88e1e03a7716

    Foto: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: