Pretraga

Glumac Edgar Ramirez ekskluzivno za BURO. o novoj ulozi u seriji “Slom\"

Glumac Edgar Ramirez ekskluzivno za BURO. o novoj ulozi u seriji “Slom"

Tekst: BURO247.ru

Nova serija “Slom” je počela nedavno sa prikazivanjem na HBO i odmah privukla veliku pažnju. Autorka projekta je danska rediteljka Susan Bier koja je 2011. osvojila Oskara za najbolji strani film "U boljem svetu", nakon čega je režirala seriju “Noćni menadžer” i Netflixov hit “Birdbox” sa Sandrom Bullock.

U njenoj novoj seriji Hugh Grant igra dečjeg onkologa i primer je kul oca i muža, a njegova žena, koju igra Nicole Kidman, je porodični terapeut. Na jednom sastanku roditeljskog odbora privatne škole u koju njen sin ide, Kidman upoznaje mladu ženu, koja veoma očigledno “ne pripada” prvom krugu njujorških žena i koja posle nekoliko dana biva pronađena brutalno ubijena. Uloga detektiva koji istražuje slučaj dodeljena je Edgaru Ramirezu, koji nam je već poznat po ulogoma Giannija Versacea iz “American Crime Story”, kao i ulozi u filmu “Osinja mreža” i mnogim drugim. Dok sa nestrpljenjem iščekujemo završno finale i poslednju epizodu serije "Slom", BURO. je porazgovarao sa glumcem o pripremanju za ovu ulogu, njegovom novinarskom backgroundu, i saradnji sa Nicole Kidman.

Glumac Edgar Ramirez ekskluzivno za BURO. o novoj ulozi u seriji “Slom" (фото 1)
Glumac Edgar Ramirez ekskluzivno za BURO. o novoj ulozi u seriji “Slom" (фото 2)

O projektu

Nekoliko faktora je bilo presudno da pristanem na ulogu: scenario je pisao David E. Kelly, pa zatim želja da radim sa Susan Bier, i naravno, i prilika da radim sa Nicole Kidman što je bio moj davni san. Više puta smo pokušavali da pronađemo priliku za saradnju, i eto sad se konačno sve posložilo. I naravno, saradnja sa ostalim glumcima koji su uključeni u priču - Hugh Grant i Donald Sutherland.

Na sve to, navukao sam se na samu priču, podsetila me je na ozbiljne drame iz 80-ih i 90-ih. Filmovi na kojima sam ja odrastao su imali istu dinamiku kao “Slom”, te zavijene scenarije i konfliktne junake. U suštini, ovo je ljubavna priča u kojoj u nekom trenutku sve pođe po zlu. Seksualna tenzija komplikuje već tešku situaciju, a to je ono što se uvek događa u dobrim dramama. Složena priča u kombinaciji sa sjajnom ekipom me je toliko privukla da nisam previše razmišljao i odmah sam pristao da radim.

Glumac Edgar Ramirez ekskluzivno za BURO. o novoj ulozi u seriji “Slom" (фото 3)

O ulozi u seriji “Slom” i pripremanju za ulogu

Moj junak Mendoza je policajac, detektiv u odeljenju za ubistva, i kao deo svog posla on mora da ima znatiželjan um i da sumnja u sve. Kada je ovakav zločin počinjen u najvišim krugovima društva, bilo ko može da bude ubica. Istraga postaje sve komplikovanija zbog uticaja koji na nju pokušavaju da izvrše svi učesnici događaja ali, na sreću, Mendoza nema emotivne veze ni sa kim da bi to uticalo na njega.

Moj glavni partner na filmu je Michael Devin, koji je nekada bio policajac u stvarnom životu. Michael nije škrtario na savetima kako sprovesti saslušanje, kako postaviti određena pitanja da bi sve izgledalo što autentičnije. Čak me je vodio sa sobom u policijsku stanicu i upoznao me sa pravim detektivima koji istražuju stvarna ubistva na ulicama Njujorka. Predstavio sam im “naš slučaj” a oni su ponudili svoja mišljenja i verzije ko bi mogao biti ubica. Naravno, zločin je fiktivan, ali smo o njemu raspravljali potpuno ozbiljno. Bila je to igra, ali mi je omogućilo da razumem kako detektivi stvarno razmišljaju. Jer, mnogi od nas imaju određene stereotipe o tome kakvi su policajci ili kakvi bi trebalo da budu, posebno u gradu poput Njujorka. A ovaj stereotip je nastao u velikoj meri zahvaljujući filmovima iz 1970-ih- i 1980-ih. Mnogi policajci su u stvari veoma daleko od naših ideja.

Glumac Edgar Ramirez ekskluzivno za BURO. o novoj ulozi u seriji “Slom" (фото 4)

O saradnji sa Nicole Kidman

Nicole je jedna od najtalentovanijih i najprefinjenijih glumica u istoriji filma. Čini se kao da se njena gluma samo izliva iz nje, bez ikakvog preteranog napora. Takođe je i neverovatno velikodušna osoba. Bio sam fasciniran njom pre nego što sam i sam postao glumac, i izuzetno sam zahvalan sudbini što sam imao priliku da vidim kako izgleda rad sa njom na projektu. Bilo je sjajno iskustvo i nadam se da ćemo i u budućnosti raditi zajedno. Imali smo veoma kompleksne zajedničke scene. U ovoj priči, očigledno postoji privlačnost između detektiva kog ja glumim i junakinje koju igra Nicole i to je zanimljivo gledaocima. Sećam se da je jedan od policajaca sa kojima sam razgovarao tokom spremanja uloge rekao: “Ako se u slučaju pojavi lepa, bogata žena, sve postaje mnogo složenije!”

Glumac Edgar Ramirez ekskluzivno za BURO. o novoj ulozi u seriji “Slom" (фото 5)
Glumac Edgar Ramirez ekskluzivno za BURO. o novoj ulozi u seriji “Slom" (фото 6)

O svojoj novinarskoj prošlosti

Po prirodi sam veoma radoznao i uvek postavljam puno pitanja. Kao glumac pokušavam da dobijem što više informacija o svojim likovima, a to sam radio i dok sam bio novinar. Ne verujem u to da je objektivnost glavna vrlina novinara. Veoma je važno prihvatiti činjenicu da je zapravo subjektivnost ono što nas čini ljudima. U glumi mi je važno da znam sve tačke gledišta, sve poglede na lik koji predstavljam da bih ga igrao što vernije. Kada se pripremam za uloge zasnovane na stvarnim likovima i događajima, ne samo da pokušavam da saznam što više o njihovom životu, već pokušavam i da pronađem ljude koji su im bili bliski. Pripremajući ulogu Giannia, pronašao sam njegovog bliskog prijatelja i trebalo je četiri meseca da počne da mi veruje i govori neke detelje koji bi mi pomogli da ga predstavim sa maksimalnom autentičnošću. Naravno, nikada nikome nisam odao njegovo ime, kao novinar nikada ne otkrivam svoje izvore. Moje novinarsko iskustvo je u velikoj meri uticalo na mene kao glumca. Nije slučajno što sam igrao toliko stvarnih likova, i veoma rado bih intervjuisao svakog od njih.

Ovaj članak je prvi put objavljen na buro247.ru

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor