Ida Prester: Prošla sam sve faze u kojima sam čekala neke velike promjene

    03.12.2021.
    RECOMMENDED

    Leto je prošlo, a vreme nam i dalje nezaustavljivo curi. Posle hita „Letnja ljubav„, Ida će nesumnjivo obeležiti i zimu večerašnjim rasprodatim koncertom u Domu omladine. Razgovarali smo sa njom o sutra i sad, životu na relaciji Zagreb-Beograd, onome što je tamo i ovde, zrncima radosti i (bes)kompromisnosti.

    Kako si ovih dana, šta te raduje, čime puniš baterije?

    Veseli me ovaj rasprodan koncert u Domu omladine, to je trenutno najveće uzbuđenje. Šijemo kostime, postavljamo scenografiju, vježbamo.. velika je to stvar za nas, ovo smo dugo ćekali. Naporno je, obišli smo cijeli grad tražeći materijale i krojeve, imamo probe do kasno u noć, ali ludo je zabavno. Kreiramo svoju fantaziju, nema većeg veselja.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/12/1638610034053158.jpg

    Godinama unazad žongliraš između Beograda i Zagreba? Šta je tamo, a šta ovde?

    Tamo je mir, red, posao, sigurnost. Ovdje je duh, zabava, život. Obožavam oba. Taman u ovoj kombinaciji. Lijepo mi je.

    Kako generalno postižeš balans? Ili je to samo mit?

    Balans čega? Psihe? Nemam pojma. Puno putujem na relaciji Zg-Bg, to je 4 sata praznog hoda, pa to vrijeme iskoristim da se smirim. Samo kuliram, razmišljam o životu i posložim se. 

    Znamo te kao beskompromisnu ženu i umetnicu. Da li je teško živeti slobodu, u životu i u muzici?

    Beskompromisna sam samo u muzici. U svemu ostalom radim kompromise, itekako. Radim za razne klijente, ne mogu uvijek birati poslove, prilagođavam se kao i svi. O djeci da ni ne pričamo, koliko svojih snova roditelji žrtvuju radi njih.. nije život pjesma Havaja, ali imam svoje ventile i meni to dobro funkcionira. Važno mi je da se ne opterećujem tuđim mišljenjem i furam svoj film najviše što mogu.

    Nedavno si sarađivala sa Pocket Palmom za pesmu “Sutra”. Je li sve ovo zaista bila samo jedna proba? Koje se to stvari menjaju i šta možemo da očekujemo dalje?

    Prošla sam sve faze u kojima sam čekala neke velike promjene. Sad samo želim da sve ostane ovako kako je, cijenim ono što imam. Život nam prolazi u cekanju ‘pravog života’, a zapravo je ovaj jedini koji imamo. Nije idealan, al je ‘do jaja’. 🙂

    Ko ti krade smeh i šapuće nešto lepo u poslednje vreme?

    Uvijek i stalno – klinci. To koliko oni mogu ugrijati srce svojim iskrenim veseljem i ljubavlju, to nisam znala da postoji. Iskren odgovor.

    Šta radiš kada ne pišeš, komponuješ i nastupaš?

    Radim poslove od kojih zapravo živim. Vodim konferencije, seminare, kampanje za razne korporcije i onda ulažem u spotove, snimanja, kostime. Ostalo vrijeme sam mama.

    Koji izvođači ne silaze sa tvoje plejliste?

    Jan Blomqvist, Monolink, Blaze, Clio.

    Šta su tvoja zrnca radosti?

    Muzika, djeca, sunćani dani, divni prijatelji, šetnje Botaničkom baštom, koncerti, a ponekad čak i muž.

    Koncert u Beogradu je rasprodat. Kakvi su ti dalji planovi?

    Hibernacija do proljeća, a onda izdavanje albuma na vinilu i turneja pred ljeto. Najbolje tek dolazi.

    Saznaj više:
    Povezani članci: