Najnoviji izveštaj Pentagona kaže da vanzemaljaca ipak…ima?

    07.06.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/vanzemaljcicover.jpg

    Okej, verovatno ima još onih koji su tokom prošle godine pomislili da je 2020. bila takva da nam fale još samo vanzemaljci pa da završimo ovaj haos. Treba doduše imati na umu da je, ako ih ima, očigledno u pitanju jedna prilično razumna ekipa koja je videla da nam je dosta svega i to preko glave i da ne bi bilo korektno još i o njima pričati tokom godine iz pakla pa su se sve informacije malo poodložile za ovu. Ipak, s obzirom na to da su se razne neobjašnjive pojave naređale, razne informacije isplivale, bilo je pitanje trenutka kada će se neko oglasiti (a ko drugi nego Pentagon) i pre nekoliko nedelja saopštili su da će u junu objaviti zvaničan izveštaj o NLO-ima.

    Trenutno je objavljena prva verzija ovog izveštaja i dame i gospodo, čini se da vanzemaljaca prilično sigurno ima! Okej, možda ih ima.

    Pre nego što se previše obradujete, uzbudite novim saznanjima, ili uplašite, treba reći da u ovom preliminarnom izveštaju ne stoje nikakvi dokazi o vanzemaljskoj tehnologiji niti su “posete” dokazane ali isto tako nisu ni opovrgnute takve teorije budući da uzroci čudnih pojava koje su zabeležene nisu pronađeni. Ukratko, nije dokazano da vanzemaljci postoje i svraćaju s vremena na vreme, ali je zaključeno da misteriozni vazdušni i nebeski fenomeni još uvek ostaju sa tim predznakom jer su i dalje neobjašnjivi.

    Izveštaj navodi da od 120 NLO pojava, to jest onoga što se trenutno takvim smatra, u toku proteklih 20 godina, ni jedna ne dolazi od američke vojske ili napredne američke tehnologije. Svakako da postoji opcija da su možda u pitanju neki eksperimentalni top secret projekti i programi koje vlada još uvek želi da drži tajnim, ali zvanično ne postoji nikakva poznata tehnologija koja bi mogla da opravda stvaranje ovih pojava. Kao jednu moguću, ali takođe još uvek nedokazanu opciju, zvaničnici navode i da neki od prikaza mogu biti deo eksperimentalne tehnologije drugih velikih sila kao što su Rusija i Kina, ali da trenutno nemaju dokaze ni za to. Dodatno zbunjuje činjenica da su neke od karakteristika primećenih fenomena izuzetno teško objašnjivi zbog neverovatnog ubrzanja koje “letelice” dostižu i mogućnosti da brzo menjaju smer. Jedno od objašnjenja je da su možda u pitanju i baloni za merenje vremena, ali ruku na srce šanse za to su veoma mršave jer Pentagonovi zvaničnici kažu da to apsolutno nije primenljivo na sve prijavljene slučaje.

    Sve u svemu, kao što se navodi “sve ove dvoznačnosti i nedoslednosti otkrića znače da vlada ne može sa sigurnošću da odbaci činjenicu da su pojave koje su prijavili vojni piloti možda zaista svemirske letelice”.

    U prevodu, tu su samo što nisu. Uostalom, prošlog meseca je čak i nekadašnji predsednik, Barack Obama gostujući na CBS-ovom 60 Minutes nedeljnom izveštaju to nagovestio i izjavio da “ono što jeste tačno, i stvarno sam ozbiljan kad to kažem, je da postoje snimci i zabeleške nekih objekata na nebu, za koje još uvek ne znamo tačno šta su, ne možemo da objasnimo kako se kreću, nemaju jasan patern. Ali znam da će ljudi ozbiljno raditi na tome da pokušaju da nađu objašnjenje”.

    Kompletan izveštaj, uključujući i prethodno poverljiva dokumenta se očekuje 25. juna. Teško da će doneti neku dodatnu revoluciju, ali realno, prilično toga je već rečeno, a to je da kao čovečanstvo, i to onaj deo na najvišem nivou informacija, vojske, i državnih tajni, pojma nemamo šta s vremena na vreme proleti oko nas. A dovoljno je samo baciti pogled na recimo novi dokumentarac o crnim rupama na Netflixu i biće prilično jasno koliko je naš sistem mali, koliko je drugih sistema i to samo u jednoj galaksiji, a tek koliko je galaksija, i razmišljati o tome da stvarno može da bude šta god. Pardon, ko god. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: