Sve dobre vesti koje stižu u 2023. godini

    23.12.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/vesti23_cover.jpg

    Ukoliko se hrabro drznete i krenete da istražujete šta su stručnjaci iz različitih oblasti predvideli za godinu koja sledi, nećete biti baš inspirisani za novu listu rezolucija. Svi problemi koji nam je donela ova godina nastaviće se mahom i u sledećoj, neki čak i u intenzivnijem obliku. Kako bismo uneli bar malo entuzijazma oko praznika i ipak sa određenom dozom iščekivanja dočekali ono što sledi, sastavili smo listu dobrih vesti koje bi mogle da se dese u 2023!

    GODINA ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

    Podaci iz zemlje pokazuju da je sve veći broj žena koje se hrabro odlučuju da započnu svoje biznise i ovo je zaista sjajna vest. Ukoliko se nastavi ovim ritmom, sigurno je da će naredna godina biti u znaku ženskog preduzetništva, naročito imaju u vidu konačno preispitivanje Zakona o porodiljskom koje je nedavno najavljeno. Ako ste čekali neki znak da vašu zamisao konačno pokrenete, možda je on baš ispred vas!

    VIŠE NOVCA U ŽENSKOM SPORTU

    Ženski fudbal je zabeležio značajne rezultate prošle godine i time učinio da ga više ljudi širom planete gleda i prati. Evropsko prvenstvo održano u junu pratilo je više od 360 miliona gledalaca i gledateljki širom planete što je više nego duplo u odnosu na 2017. Sa ovom gledanošću i komercijalna strana je postala zainteresovanija i spremnija da ulaže. 

    PEČURKE I ALGE BIĆE FASHION YESS YESS

    Oko 60% materijala koji koristimo za izradu odeće je plastika, koja ispušta oko pola miliona tona plastičnih mikrovlakana u okean svake godine, prema UN. Da bi olakšali ovo opterećenje životne sredine, dizajneri i proizvođači se sve više okreću rešenjima na bazi biljaka, praveći odeću od algi, kore ananasa i pečuraka..

    Danski Ganni planira da do 2023. bude skroz bez kože, okrećući se alternativama kao što je VEGEA, koja je napravljena od kožice grožđa, biljnog ulja i poliuretana na bazi vode. Micelijum, nitasti koren pečuraka i drugih gljiva, je osnova za nekoliko kožnih alternativa, pri čemu su se Hermes i Stella McCartney pojavili kao prvi korisnici. Proizvođači Miruma, tkanine u potpunosti bez plastike napravljene od kokosa i plute, dobili su 85 miliona dolara (69,7 miliona funti) od investitora, jedan od njih je i BMW.

    USPON NANO INFLUENSERA

    Društvene mreže se non stop menjaju i lista trendova za 2023. je predugačka. Ali ono što je više stručnjaka istaklo je da profili sa velikim brojem pratioca i lajkova više neće vladati digitalnim svetom, već će se sve zavrteti oko „malog običnog čoveka“. Na koji način će se sve to odvijati, ostaje da vidimo.

    Saznaj više:
    Povezani članci: