Zaokružite godinu humanim gestom uz adidas

    16.12.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/adidas-cover2.gif

    Nema jednog tačnog, a kamoli lakog odgovora šta čini sreću ili život boljim, ali ako nešto bude spasilo svet to će prilično sigurno biti ljubav i solidarnosti. Ne postoji mnogo drugih koncepata na koje se vredi kladiti do ova dva, pogotovo u godini koja je tako lako obezvredila sve da smo ostali ostavljeni na par stožera suštine koje smo, ako imamo sreće, već znali da vrednujemo ili smo ove godine to morali da naučimo. Koliko god 2020. bila bezvezna po mnogima stavkama čini se da smo, ako ništa drugo, barem osetili šta znači snaga zajedništva i koliko je lepote satkano u činjenici da svako od nas može da donese dobru promenu i učini nešto značajno, samo ako želi. Nije bez razloga ove godine jedna od najpretraženijih stvari na Internetu bila “kako pomoći”- ljudima koji su pogođeni eksplozijom u Bejrutu, onima kojima su vatre koje su brisale po Australiji uništile sve što imaju ili kako podržati Black Lives Matter proteste, kako pomoći najpogođenijim kategorijama tokom pandemije. Shvatili smo, izgleda, da mnogo toga možemo i da je mnogo zgodnije ako smo u tome zajedno.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1608301847907092.gif

    Nije retkost da sami sebe spotičemo u činjenju dobrih dela, misleći da ne možemo da doprinesemo “dovoljno” nekoj promeni, ili da nećemo moći da damo “previše”. Da je ono što možemo da učinimo suviše malo da bi ikome značilo, da nije dovoljno snažno, niti revolucionarno, i da ne vredi mnogo. Podmećemo sami sebi nogu pre nego što se upustimo u nešto i kao da nikada do kraja ne osvestimo onu poznatu da je „nečije malo nekome puno“. Čini se da nas je ova godina barem na tom polju nečemu naučila. Da ni “dovoljno” ni “puno” ni “previše” nisu nikakve validne mere i da sitne, a konstantne, pažnje, brige, posvećenosti zapravo znače mnogo više. Da uvek treba dati i priliku i prednost malom. Malo truda, malo dobre volje, mali gest pažnje, malo želje da nekom drugom bude barem malo bolje je stvarno sve što je potrebno da se nešto dobro zaista i pokrene. Poput velike kugle snega koja sa vrha brda kreće tek nešto veća od grudve koja stane u šaku, dobro delo, delo podrške ili solidarnosti, počinje jednim jednostavnim činom. I onda se kotrlja, ubrzava, raste kako mu se usput priključuje sve više isto tako malih dobrih dela, nekih drugih dobrih ljudi. Na kraju je ogromna, i prilično nezaustavljiva sila promene.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1608301848107372.gifhttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1608302048411178.gif

    Umesto odlaska u tržni centar samo da se nešto kupi, adidas nas poziva sve da do 27. decembra svratimo u Holiday corner u adidas radnji u TC Galerija Belgrade da nešto i ostavimo – novogodišnji paketić po izboru. Očuvana garderoba, knjige, sveske, igračke, gedžeti, slatkiši, sredstva za ličnu higijenu, sve od navedenog može da se nađe u paketiću i donese nekome osmeh na lice. A kao dokaz da se dobro zaista dobrim vraća, adidas je organizovao i nagradnu igru. Kada odnesete paketić, dobićete zahvalnicu i sve što je potrebno jeste da na zahvalnici napišete kreativnu čestitku za mališane kojima su paketići namenjeni, ostavite podatke i ubacite je u kutiju. Od tog momenta ste u igri da osvojite jedan od tri vaučera za šoping u ovoj radnji i to u vrednosti od 36.000 dinara. Imena onih koji su napisali najkreativnije čestitke i tako osvojili vaučer za šoping biće proglašena 28.12. na Instagram profilu @kafebar16

    Pakujte paketiće, širite praznični duh, pridružite se adidas Holiday akciji i završite godinu dobrim delom i humanim gestom. Jer, samo oni koji daju nešto lepo, mogu nešto lepo i da očekuju nazad. Zapisati ovo, i podvući i duplo ako treba.

    Saznaj više:
    Povezani članci: