Zašto ne možemo da nastavimo dalje kao što je nastavio Novak Đoković?

    07.09.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/novak_cover.jpg

    Iliti kako smo ponovo završili u epizodi „Svet protiv Srba“

    Ako slučajno živite ispod kamena pa niste obavešteni šta se sinoć desilo na US Openu evo sažetka: nakon što je izgubio svoj servis i protivnik napravio brejk, Novak Đoković je vidno iznerviran uzeo lopticu koja mu se našla u džepu i udario je reketom ka ogradi. Loptica je nažalost udarila u grlo linijsku sutkinju koja je pala na zemlju jer je ostala bez daha. Novak je odmah pritrčao da se izvini i da pripomogne, a zatim je usledilo ono što je potaklo salvu komentara i o čemu domaći i strani mediji ne prestaju da bruje danas: Novak je diskvalifikovan, oduzeti su mu poeni osvojeni na dosadašnjem delu turnira i mora da plati kaznu.

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/159948947038252.png

     

     

    Novak se naravno odmah i javno izvinio na društvenim mrežama, svestan kako stvari funkcionišu: ako pogrešiš, izviniš se i nastaviš dalje. To i piše u njegovoj poruci javnosti: nije bilo namerno, ali je bilo pogrešno. „Želim da ovo neprijatno iskustvo pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i da se razvijam kao čovek, ali i kao teniser.“ I to je to. Zajebao sam, izvinite, idemo dalje, igramo, zarađujemo. Simple as that! Ali da li je?

    Kada sam ustao i video tvitove i naslove ne da sam shvatio da ne nastavljamo dalje već mi je bilo jasno da se vraćamo nazad preko bombardovanja, pa Drugog svetskog rata pa sve do Kosova i Kosovskog boja. Odmah su krenule teorije zavere da je namerno uklonjen sa turnira kako ga ne bi osvojio (zašto?!). KOME SMETA JAK NOLE???? Mislim, zašto nije bio uklonjen sa bilo kog drugog turnira ikada? Zašto mislimo da je baš sada u ovom trenutku bilo bitno „skloniti Srbina“? I zašto je uvek aktuelna kod bilo kog ovakvog dešavanja priča o sklanjaju, a nikada priča o odgovornosti. 

    Ovo se samo nadovezuje na čitavu (epsku?) priču o Novaku koja se razvija i gradi godinama i na razna osećanja koje Novak probudi na svakom turniru kada se za njega ne navija kako očekujemo, ili kada se publika odluči da više navija za njegovog protivnika. Uvek se takve stvari tumače kao „zavera protiv Srba“, nikada se ne analizira mogućnost da ljudima Novak nije simpatičan kao nama koji ga volimo jednostavno zato što je naš. Možda im je suviše arogantan, možda se suviše trudi da se dopadne, možda dobija koliko treba ali mi mislimo da nije dovoljno. U ovim trenucima svi Srbi su se ujedinili u skandalizovanosti ovom odlukom. „Novinari“ idu toliko daleko da kopaju po fotografijama sutkinje i govore „kako se ne odvaja od flaše“, da „glumi za Oskara“, da „navija za Nadala i Federera“. Pojavljuju se odmah snimci da se pokaže kako su ti isti Nadal i Federer udarali lopticama sudije i skupljače loptica i kako im se niko nikada nije „svetio“ ovako kako se sada svete Noletu.

    Niko, ali niko ne kaže: pogrešio je – ajmo dalje. Niko!

     

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1599489470028211.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1599489471488375.png

     

     

    I za kraj: sutkinja je dobro, Novak je super, ali mi smo nepovratno otišli dođavola. Ali tamo smo odavno, i niko nas tamo nije poslao nego smo sami stali u red za karte, kupili ih svojim novcima, seli u prevoz i mahali svima presrećni što idemo. 

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: