Aktivnosti koje ne želite da propustite ove nedelje

    25.03.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/virtuelnivodic_cover.jpg

    I ove nedelje nastavljamo virtuelnim koracima po gradu, i okolnim gradovima i svetu. Ništa se nije izgubilo samo je malo promenilo prirodu, ali još uvek su na listi i opera, i predstave, i knjige pa čak i koktel bar! U svoj nedeljni plan ubeležite i meditaciju sa Lizzo i odlazak u Šabačko pozorište. Sve može! Idemo!

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585155492707703.jpg

    Zvuči kao naslov romana koji bismo ovih dana svi mogli da napišemo. Seting bi bio isti, kućni, a atmosfera varirala od divne porodične do nervnih slomova. Dok se vaša priča sprema i zahuktava, ugrabite primerak “Zajedno u stanu” na aplikaciji Bookmate i čitajte o Tifi Mur koja je saznala da je dečko vara i zbog toga želi što pre da se iseli. Međutim, njena nezavidna finansijska situacija joj to ne omogućava i kao privremeno rešenje se pojavljuje ideja da živi sa Leonom koji nikada nije kod kuće. Oni sklapaju ovaj neobičan dogovor, počinju da žive zajedno ali se gotovo nikada ne viđaju i preko porukica koje ostavljaju jedno drugom počinju da se bolje upoznaju. Bezbrižno i prezabavno štivo za dane u kojima nam nedostaje malo više humora i smejanja.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585155492401716.jpg

    Razonoda i smirivanje živaca

    Bojanka „Animals“

    Ako imate previše misli koje vam se vijore po glavi i koje ne možete da sredite, znači da je pravi trenutak za malo kreativnosti i neki šarenoliki izduvni ventil. Idealna prilika da se bacite na bojenje mandala ili novu bojanku “Animals” koju su dizajnirali BraćaBurazeri. Dobro, okej, jeste predviđena za trenutke zabave sa decom, ali niko ne kaže da ne možete da ukradete pola sata i jedan barem crtežić i sami ga obojite. Deluje smešno, ali je vrlo lekovito i umirujuće. Pun fokus, drvene bojice u ruke, i nazad u detinjstvo ovog vikenda.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585215216448641.jpg

    Šabačko pozorište radi divne neke stvari, i okuplja divnu ekipu, a konačno svi možemo da gledamo rezultate. U novonastaloj situaciji, reagovali su brzo i predstavili online repertoar, i počeli sa prikazivanjem najgledanijih predstava prethodnih sezona. Prva na redu je bila predstava „Tektonika osećanja“ Andrea Ada Lazića, zatim juče „Pretposlednja panda ili statika“ Dina Pešuta, koja se bavi najvećm neurozom generacije-uspehom, a za petak 27. mart od 20-22h planirana je predstava Kokana Mladenovića „Rubište“.  Repertoar možete pratiti na njihovoj Instagram stranici a program na sajtu, a nakon online premijera, sve je čuva na njihovoj YouTube stranici. #pozorišteusvakom domu! I hvala na tome. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585155492737491.jpg

    Virtuelni happy hour sa Danie i Jackie, je postao viralni hit širom sveta. Kako i sami kažu: u barove svakako ne idete zobg alkohola, nego zbog druženja i umeća barmena. Međutim, šta ako vi možete da postanete ti barmeni? Naučite kako da pravite koktele, i to od profesionalaca, saznajte koja pića treba piti u ovim kritičnim danima, i razmenite po koju rečenicu o situaciji i anksioznosti koja nas je sve zadesila, sa potpuno nepoznatim ljudima. Chill u virtuelnom baru, ali ćaskanje sa pravim ljudima i uz prava pića. Svaki dan od 26. do 31. marta u 6 popodne po Istočnom američkom vremenu.
    I da, to znači da Happy Hour kod nas počinje malo kasnije, oko 11 uveče, ali je to zapravo pravo vreme da se posle koktela, zaputite na aplikaciju Houseparty i pridružite prijateljima.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585155492648325.jpg

    Meditacija uz Lizzo

    Lizzo Instagram

    Uz Lizzo smo navikli da đuskamo, ili se eventualno gledamo u ogledalo i samoohrabrujemo kada naiđemo na problem. Bling bling, then I solve ’em, that’s the goddess in me. Ipak, Lizzo i čarobna flauta (biće ta bajka jednog dana, pazite šta vam kažemo) su u danima krize na drugačijoj misiji- mantre i meditacije. U cilju promovisanja mira, i brige o sebi tokom globalne krize, Lizzo u videima na Instagramu svira flautu, veoma smirujuće i prijatno i govori o svojim taktikama kako se nosi sa brigom, opštom paranojom, i anksioznošću. Probajte!

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585155492677864.jpg

    Kao i mnoge druge institucije kulture, Opera u Parizu je svoje programe učinila dostupnim svima pa i najlepši baleti i opere mogu da se streamuju ovde. Ako vam je ikad bila želja da kročite u Palais Garnier sada to i te kako možete da uradite. Možete čak i da organizujete sebi dan u Parizu. Prepodne kafa na terasi uz zvuke pariskog bistroa a uveče na operu! Prvo malo “prošetajte” zgradom (imaju sjajne 3D vizuelizacije na sajtu) a onda na predstavu. Ove nedelje, tačnije do 29. marta na repertoaru je “Don Đovani” , nakon čega će se davati “Labudovo jezero do 5. aprila, a zatim “Seviljski berberin” od 6. do 12. aprila.

    Saznaj više:
    Povezani članci: