Pretraga

BURO. Vodič kroz grad: 16 - 21. avgust

BURO. Vodič kroz grad: 16 - 21. avgust

Tekst: BURO.

Projekcije na otvorenom i dalje traju, žurke se množe a leto se još uvek oseća u zraku. Čekaju nas još duge dve nedelje da zaokružimo avgustovsku avanturu, evo naših predloga kako da ih iskoristite na najbolji način.

Projekcija na otvorenom: Léon: The Professional

Novi Bioskop Zvezda

17. avgust - 21h

BURO. Vodič kroz grad: 16 - 21. avgust (фото 1)

Ovaj film bismo mogli da gledamo iznova i iznova, a još kada je posredi projekcija na otvorenom - idemo u prve redove. Vidimo se sutra u Zvezdi!

Art of the Encounter, A Film by Marinka Limat

U10

17. avgust - 19h

BURO. Vodič kroz grad: 16 - 21. avgust (фото 2)

Marinka Limat, švajcarska umetnica, hoda od Kasela do Atine, a budući da je strankinja u prolazu, ona stupa u kontakt sa meštanima, tražeći prenoćište, kafu ili jednostavne informacije, koristeći to kao izgovore za započinjanje razgovora i istražujući potencijale svakodnevnih situacija, tretirajući ih kao momente umetnosti. Marinka u svom filmu vodi publiku sa sobom da korača linijom umetnosti. To nije neki spektakularni put, čak ćete i posumnjati u njenu potragu, ali izložena svim nijansama susreta i istrajavajući u svojim najiskrenijim namerama, umetnica u svom istraživanju korak po korak oslobađa neke od najosnovnijih ljudskih kvaliteta uvezujući ih u umetničku formu.

„Kako ugasiti požar kašikom vode?“, izložba Društva udružene odgovornosti

Galerija Kula

18. avgust - 4. septembar

BURO. Vodič kroz grad: 16 - 21. avgust (фото 3)

Izložbom u Kuli pod nazivom Kako ugasiti požar kašikom vode? radna grupa Društva udružene odgovornosti želi da podeli svoja iskustva proistekla iz dosadašnjih praksi, aktivnosti i procesa na temu institucije budućnosti, (umetničke) zajednice i samoorganizovanosti, kao i da se kroz razmenu i interakciju sa posetiocima izloži promenama koje bi mogle da utiču na dalji razvoj grupe i njenih procesa. Društvo udružene odgovornosti čine: Pavle Banović, Bogdan Čontoš, Bogdan Đukanović, Aleksandra Saša Jeremić, Katarina Jovanović - Alfa, Katarina Kostandinović, Luka Ličina, Zorica Milisavljević, Nemanja Milenković, Jelena Nikolić, Slavica Obradović, Selman Trtovac i Vanja Žunić.

Zicer Inc. predstavlja: Modna Pista - Tam / Jymenik / Bejbi Motorola / THEA /

Zappa Barka

18. avgust - 22h

BURO. Vodič kroz grad: 16 - 21. avgust (фото 4)

Zicer Inc. se ove godine okrenuo novim ženskim autorima i izvođačima a sada taj novi koncept predstavlja i uživo. U četvrtak na Zappa barci slušaćemo tam, Jymenik, Bejbi Motorolu i THEU a iza DJ pulta naći će se duo Fantasia - Bianca Intensa i Serpentina. 

Javno izvođenje performansa “Movements: White” i razgovor sa Sanjom Latinović

Salon MSUB

19. avgust - 19h

BURO. Vodič kroz grad: 16 - 21. avgust (фото 5)

Performans pod nazivom “Movements: White” predstavlja prvi zajednički rad Sanje Latinović i Ranka Đankovića u kom je publika suočena sa prenosom nekoliko kilograma vajarskog peska sa kraja na kraj zidnog platna. Prenošenje se izvodi sinhronizovanim pokretima sedmoro učesnika od kojih su na beloj površini zida transparentni samo njihovi udovi. Postupak nalikuje na kinetičku skulpturu a funkcija transmisije materije simbolično predstavlja problem komunikacije i prenosa informacija. U prenosu se dešavaju gubici i šumovi, ono što na posletku ostane daleko je manje od primarne zamisli. Nakon performansa održaće se razgovor sa umetnicom o trenutnoj izložbi i njenoj umetničkoj praksi.

Nastup Ellen Allien

Barutana

19. avgust - 23h

BURO. Vodič kroz grad: 16 - 21. avgust (фото 6)

Techno vizionarka i jedna od najpoznatijih umetnica svoje generacije, producentkinja, DJ i vlasnica izdavačke kuće, Ellen Allien, nastupiće u Barutani u petak 19. avgusta. Početkom 90-ih godina u rodnom gradu pridružuje se stvaranju techno scene Berlina, kao rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk. Neko vreme je na radiju Kiss FM vodila emisiju Braincandy, a takođe i istoimenu izdavačku kuću, da bi 1999. godine osnovala čuveni imprint BPitch Control, koja je jedna od najvažnijih etiketa u istoriji techna i proslavila je brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat i Ben Klock.

half pres. Domenico Cipriani [Analogue Cops | IT] x Ali Güney x Doo b2b Kid Kimi | 2008

half

20. avgust - 23h

BURO. Vodič kroz grad: 16 - 21. avgust (фото 7)

Domenico Cipriani iz poznatog italijanskog dua Analogue Cops stiže 20. avgusta u Beograd. Uz njega, za pultom half kluba po prvi put će se naći Ali Güney, a tu su i dobro poznati momci Doo i Kid Kimi.

Stevie Whisper All Night Long

Drugstore

20. avgust  - 23h

BURO. Vodič kroz grad: 16 - 21. avgust (фото 8)

Stefan Unković, poznatiji po pseudonimu Stevie Whisper, je DJ i producent koji je devedesetih postao prepoznatljivo lice underground scene u Beogradu. U poslednje vreme eksperimentiše sa različitim zvukovima koje u subotu donosi u Drugstore.

Radar žurka

Pobednik, Kalemegdan

20. avgust - 20h

BURO. Vodič kroz grad: 16 - 21. avgust (фото 9)

Radar je novi koncept žurki koji okuplja mlade, perspektivne i neafirmisane umetnike kroz organizaciju žurki, događaja i izložbi. Četvrta po redu Radar žurka biće održana ove subote u kafiću Pobednik a iza DJ pulta smenjivaće se Luton, Danilo Kaš, Sergej Krstić, Festival nasilja i Ghetto University. 

Piknik

Muzej Afričke umetnosti

21. avgust - 12 - 21h

BURO. Vodič kroz grad: 16 - 21. avgust (фото 10)

Nakon smene projekcije, izložbi i žurki, predlažemo da nedelju provedete u parku Muzeja afričke umetnosti. Dan će biti ispunjen brojnim muzičkim, kreativnim i edukativnim, a možete i samo da se izležavate na travi.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor