Pretraga

BURO. Vodič kroz grad: 24 - 29. maj

BURO. Vodič kroz grad: 24 - 29. maj

Tekst: BURO.

Rastu temperature, ali rastu i mogućnosti za sve one aktivnosti posle posla. Odgodite uživanje ispod klime za koji sat, jer ćete u suprotnom propustiti fenomenalne izložbe, projekcije i predstave. Vidimo se negde po gradu.

Otvaranje 17. BINE - Beogradske internacionalne nedelje arhitekture

Likovna galerija KCB

26. maj

BURO. Vodič kroz grad: 24 - 29. maj (фото 1)

BINA 2022 otvara se izložbom „Nagrade i konkursi 2021–2022” koja će predstaviti pobednička rešenja odabrana na sedam recentnih arhitektonskih konkursa za grad Beograd, koje su organizovali Udruženje arhitekata Srbije (UAS) i Društvo arhitekata Beograda (DAB). Publika će imati priliku da se upozna sa arhitektonsko-urbanističkim predlozima kojima je stručni žiri dodelio prve tri nagrade.

Projekcija dokumentarnog filma ''Soutien de Famille'' 

Jugoslovenska kinoteka

26. maj

BURO. Vodič kroz grad: 24 - 29. maj (фото 2)

Galerija i umetnička rezidencija Hestia gostuje u Jugoslovenskoj kinoteci sa kinematografskim dokumentarnim esejem "Soutien de Famille" (2020.), umetničkog dua Maxime Berthou i Marka Požlepa, koji je deo šireg interdisciplinarnog projekta Hogshead 733.

Nomad Fest

KC Grad

27. maj

BURO. Vodič kroz grad: 24 - 29. maj (фото 3)

Mladi Nomadi odlaze na petomesečnu ekspediciju - destinacija: Maroko i nazad. Ekipa iz Kompota spremaće egzotičnu klopu Evrope i severa Afrike, a za dobar zvuk su zaduženi White City Soul i Genesis. Ulaz je besplatan, ali donacijama uvek možete podržati ovu ekspediciju. Budite spremni na razna iznenađenja!

Drugi festival Sola

Narodni muzej u Beogradu

27 - 29. maj

BURO. Vodič kroz grad: 24 - 29. maj (фото 4)

Ovogodišnje izdanje Festivala Sola svečano će biti otvoreno u Narodnom muzeju, a publici će se predstaviti umetnici Kasel Gobe iz Belgije i Barbara Matijević iz Francuske. Drugi dan festivala se održava u Novom Sadu, a treći dan održava se na dve lokacije u Beogradu, u prostoru Kulturnog centra Beograda na Cvetnom trgu, svoj solo izvešće Joana Knežević iz Srbije, pod nazivom „Ne tvoja Barbi“, a svečano zatvaranje održaće se u Muzeju savremene umetnosti izvođenjem dva solo rada, Rite Gobi iz Mađarske i Giljema Šatira iz Belgije.

Mikkel & Mads (DK) + DJ BRKA

Klub 20/44

27. maj

BURO. Vodič kroz grad: 24 - 29. maj (фото 5)

Petak rezervišemo za đuskanje i to uz zvuke Mikkela & Madsa, uz domaću podršku DJ Brke.

PLAN B – 7. Festival subverzivnog filma

Dom omladine

28. maj

BURO. Vodič kroz grad: 24 - 29. maj (фото 6)

Festival subverzivnog filma prikazaće filmove koji kritički preispituju uspostavljene društvene norme, dovode u pitanje prihvaćene poltičke istine, istorijske narative, kulturne i socijalne identitete. Za cilj ima da publici predstavi kvalitetan, angažovan i alternativan filmski pogled na svet i dešavanja oko nas, o kojima uglavnom slušamo iz prizme mainstream medija, kao i da podstakne gledaoce da sebi postave pitanje: Šta je ono što mi možemo da uradimo kako bismo pozitivno uticali na svet oko nas i sopstene živote?

Prolećni Gradski sajam knjiga

KC Grad

29. maj

BURO. Vodič kroz grad: 24 - 29. maj (фото 7)

Proleće, bašta KC Grada i sajam knjiga je paket koji stiže u pravo vreme. Domaće izdavačke kuće predstaviće kako stara tako i nova izdanja, a očekuju nas i neformalna druženja sa urednicima i domaćim piscima koji će potpisivati svoje knjige.

Predstava "San o Mileni"

JDP

29. maj

BURO. Vodič kroz grad: 24 - 29. maj (фото 8)

"San o Mileni" je edukativni, visokopoetizovani zapis o životu i delu jedne od najzanimljivijih lokalnih umetnica 20. veka, koja je stekla svetsku slavu. Predstava definiše najvažnije životne događaje Milene Pavlović Barili, prelamajući je kroz prizmu njenih remek dela.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor