Pretraga

BURO. vodič kroz grad - Evo šta možete raditi ove vrele nedelje

BURO. vodič kroz grad - Evo šta možete raditi ove vrele nedelje

Tekst: BURO.

Zagrevanje za letnju sezonu hvata tačku usijanja. Predletnja sedmica zaslužuje samo lagane teme, opuštajuće razgovore, nasmejane ljude i događaje koji napajaju dobrom energijom. Izdvojili smo najbolje. 

Otvaranje izložbe: Converse CX Artists Series

Svaštara concept bar

14. jun u 19h

BURO. vodič kroz grad - Evo šta možete raditi ove vrele nedelje (фото 1)

Converse nanstavlja da pomera granice kreativnosti, stavljajući pred članice i članove All Stars zajednice izazov da u deset dana stvore umetničko delo. Kristina, Anja i David su zajedno sa mentorom i umetnikom Danilom Baletićem uspeli da odgovore na izazov i napravili jedinstvenu instalaciju od metala spajajući prirodu, nauku i tehnologiju. Jedva čekamo otvaranje izložbe!

Izložba: Meandri

NO Concept galerija

11. jun - 25. jun

BURO. vodič kroz grad - Evo šta možete raditi ove vrele nedelje (фото 2)

Izložba "MEANDRI" objedinila je radove tri umetnice i koleginice sa Fakulteta primenjenih umetnosti, koje kroz upotrebu različitih medija, tehnika i formata posvećeno istražuju motive prirode. Tako će pejzaži, insekti, cveće i ribe, plesati u istom prostoru različitim ritmovima stvarajući svojevrsni galerijski ekosistem. Radovi odišu fluidnošću i dinamikom, čime podražavaju meandriranje toka reke.

Simpozijum - Rod i rad u Srpskom teatru

Bitef teatar

14. jun u 16h

BURO. vodič kroz grad - Evo šta možete raditi ove vrele nedelje (фото 3)

Žene i rad – tema je u fokusu ovog simpozijuma koji je zapravo deo istraživačkog rada za buduću predstavu Olge Dimitrijević i Maje Pelević. Autorke polaze od istraživanja nejednakosti u polju srpskog pozorišta, kako bi pokušale da kroz analizu nejednakosti i međuljudskih odnosa dođu do odgovora na pitanja koja suštinski postavljaju sebi – koji su dometi angažovane umetnosti i kojim jezikom ćemo menjati svet?

Festival francuskog filma

Mts Dvorana, Silosi, Kosančićev venac, Online platforma: MojOFF

15. jun - 19. jun

BURO. vodič kroz grad - Evo šta možete raditi ove vrele nedelje (фото 4)

U sredu počinje četvrti po redu festival francuskog filma, a na repertoaru su: "Don Žuan", "Mač sa dve oštrice" i "Hronologija nasilja" koji će zatvoriti ovogodišnje izdanje. Filmovi na otvorenom, kao i svake godine, biće besplatni.

Koncert: z++

Barutana

16. jun u 21h

BURO. vodič kroz grad - Evo šta možete raditi ove vrele nedelje (фото 5)

Z++ je jedan od najperspektivnijih i najobožavanijih izvođača savremene regionalne scene. Doneo je novi pristup trap zvuku kao i produkciji, što je bilo jasno odmah po objavljivanju prvog albuma “18++”, 2019. godine. Drugim albumom “Zauvijek” nastavio je u istom ritmu i jedva čekamo da ga najzad čujemo uživo i u glas zapevamo omiljene hitove koji mirišu na leto.

Matine žurka: Fabrika poezije

Muzej Jugoslavije

16. jun u 17h

BURO. vodič kroz grad - Evo šta možete raditi ove vrele nedelje (фото 6)

Sezona u muzejskom Parku skulptura zvanično počinje 16. juna matine žurkom na kojoj ćete imati priliku da uživate u prelepom ambijentu, dobroj muzici, ali i poeziji. Iz fabrike poezije sveže je izašla knjižica sabranih autorskih poetskih materijala učesnika radionice Mesto pesnika u radničkom stroju, koja je održana u okviru nedavno okončane izložbe „O fabrikama i radnicima“. DJ Ivan Zupanc zadužen je da bira muziku koja je inspirsana radom, radničkim pravima i pozicijom radnika u savremenom društvu.

Pop-up izložba: Post Social Media Landscape

Nova Iskra 

17. jun u 19h

BURO. vodič kroz grad - Evo šta možete raditi ove vrele nedelje (фото 7)

Prethodnih osamnaest meseci, 25 mladih umetnika i dizajnera širom Evrope, promišljalo je kako bi izgledao svet nakon nestanka društvenih medija i postavilo pitanje: šta bi usledilo? Ovaj proces je izneo mnoga razmišljanja o tome gde prestaje ljudska priroda i gde počinje tehnologija, elektronika otpora i egzistencijalna pitanja o tome da li je ostalo od čoveka nešto što se ne može digitalizovati? Izložba se sastoji se od umetničkih instalacija i dokumentacije umetničkih istraživanja, otvara se u petak 17. juna u 19h i traje naredna tri dana.

Yugo.wav matinee

KC Grad

17. jun u 19h

BURO. vodič kroz grad - Evo šta možete raditi ove vrele nedelje (фото 8)

U petak rezervišemo mesto u bašti KC Grada i toplo junsko veče uz jugoslovenske sint i disko bisere i magične projekcije na platnu.

Piknik

Muzej savremene umetnosti

19. jun u 12h

BURO. vodič kroz grad - Evo šta možete raditi ove vrele nedelje (фото 9)

U nedelju 19. juna u parku ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu od 12h počinje nova sezona Piknika! Ovo je šesta godina letnjih druženja u parkovima i muzejima Beograda, a sve pod okriljem ideje o dovođenju grada u prirodu. Zaokret i Burger House zaduženi su za piće i hranu, a DJ-evi Spacewalker i Igor Jadranin će se pobrinuti da se makar na kratko odlepimo od trave i zađuskamo u ritmu leta.

DIONYSUS Experience - Nesvakidašnji aktivni vinski događaj 

Vinarija Verkat u mestu Čerević na Fruškoj gori

18. jun

BURO. vodič kroz grad - Evo šta možete raditi ove vrele nedelje (фото 10)

Beogradski trkački klub će u subotu, 18. juna u Vinariji Verkat na Fruškog gori po prvi put organizovati događaj pod nazivom DIONYSUS Experience - Godlike Adventure. U pitanju je nesvakidašnji aktivni vinski doživljaj u toku koga će posetioci imati jedinstvenu priliku da prošetaju, trče ili voze bicikl kroz prelepe vinograde ove vinarije i isprobaju autentična vina sa ovog podneblja. Upišite nas na listu gostiju!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor