BURO. vodič dešavanja u gradu: 2. januar – 8. januar

    02.01.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/vodicjan1_cover.jpg

    Doček je prošao, negde na skali od super preko obično do užasno, a predstojeći dani služe za hibernaciju i uživanje u dobrim ritmovima, ili popravku novogodišnje večeri ukoliko je u nekom aspektu ozbiljnije fejlovala.
    Zato, ovaj put malo drugačiji, malo prazničniji i muzikalniji vodič. Ove nedelje vas vodimo kroz najbolje svirke i nastupe u gradu. Bilo da ste raspoloženi za zvuke mladih nada eksperimentalne tehno scene, ili za marokanske kastanjete i ritmično stepovanje ili novogodišnji džez koji će vas transportovati u Njujork. Samo recite, ponesite dobru energiju i raspoloženje, i uputite se na još jedan sasvim intiman doček i novi početak, ili jednostavno uživanje u poznatoj muzici ili novim otkrićima.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1577961387180887.jpg

    KC Grad

    Koledo je trodnevni festival u KC Gradu koji organizuje grupa Dol u čast proslave prijateljstva, različitosti, rađanja novog sunca i bajkovitih, kosmičkih, spiritualnih pesama i plesova. Tokom tri dana, umetnici okupljeni oko zajedničke ideje da stvore nesto posebno za ovu priliku, dolaze iz različitih sastava i polja interesovanja i zajedničkim snagama kreiraju nezaboravan sadržaj. U periodu od dva meseca, radili su na pesmama i motivima koje će obrađivati i izvoditi uživo prvi i jedini put u ovom sastavu. U toku tri večeri, različiti svetovi će se sudariti. Mandolina, harmonijum, marokanske kastanjete, imaginarna filmska muzika i tamnija strana džeza… Ako ne možete ni da zamislite kako to zvuči, prošetajte se 8. januara do KC Grada.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1577961387441734.jpg

    Dim

    Ekipa iz jednog od omiljenih gradskih bendova, Stray Dogg, je duže vreme napravila pauzu sa svirkama u Beogradu, da nam ozbiljno zanedostaju, pa se vraćaju bolji i kreativniji nego ikad. Posle duže pauze, pokreću novi serijal svirki u prostorima u kojima nisu do sada svirali, među kojima su i knjižara Booka i Dim. Da bi se njihova muzika i atmosfera doživele na pravi način potrebno je i malo tišine pa je broj karata ograničen na svega 80. Zato znate šta vam je činiti… trk po svoje!

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1577961384896763.jpg

    Elektropionir

    Duple radosne vesti od Artan Lili benda. Dva koncerta (2. i 3. januar) i nove pesme za novu godinu. Artan Lili nije bez razloga među najuspješnijim alter-rock bendovima s ovih prostora i očekuje se, kao i obično genijalna svirka, a ukoliko ne možete da se odlučite koji dan biste išli neka vam u tome pomognu gostujući muzičari. Kao gosti na koncertu će nastupiti Yan Dusk 2. januara i Ivica 3. januara.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1577961387532788.jpg

    Soul Society

    Andrija Gavrilović svojim izvođenjima donosi kombinaciju klasične muzike, džeza, tradicionalne balkanske muzike, elektronike i hip-hopa, a uz njegov nastup beogradska publika će osetiti pravi “NY FLOW” jer će on na sceni imati podršku fenomenalnih muzičara sa naše muzičke scene. Peđa Milutinović je poznat kao virtuoz na bubnju, a Nikola Banović, kao džez muzičar zbog kog se “cela soba ljulja” kada sedi za bubnjem. Boris Šainović “Bokara”, je najtraženiji kontrabasista na našim prostorima. Asaf Even Zur iz Izraela daje podršku na tenor saksofonu. Stevan Milijanović je pijanista koga smo navikli da viđamo u sastavima bendova Etno Jazz Orchestra, Oktatonik, The Grooveheadz i The Ikigai Collective, a ovaj put na sceni Soul Society-ja. Ognjen Gotovčević je već dobro poznat beogradskoj publici kao alt saksofonista sa najviše energije! Ukratko, džez ekipa snova, i nastup koji se pamti.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1577961385210719.jpg

    Ciglana klub ljubitelja teške industrije

    Eklekticizam je osnovna reč kojom se opisuje muzika benda “Fish in Oil”. Njihova muzika je instrumentalna sa elementima surfa, filmske muzike, bluza, free džeza, panka i to sve sa dosta slobodne imporvizacije. Koketiraju sa mnogim stilovima, a delimično su nadahnuti ambijentima Johna Zorna i Toma Waitsa. Dugogodišnji omiljeni sastav beogradskih klubova, danas nastupa po festivalima širom zemlje, a ovog vikenda nastupaju u Ciglani.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1577961387108687.jpg

    Insolence je serija događaja u klubu Drugstore koja za cilj ima predstavljanje smelih, genijalnih, mladih producenata i izvođača koji se vezuju za sam klub. U ovoj “epizodi” Insolencea predstavljaju se Matej Rušmir i Andria. Rušmir je jedan od najmlađih producenata i DJ-eva na beogradskoj sceni, a njegova naklonjenost mračnijem i minimalnijem zvuku je dovela do najskorijih eksperimentisanja sa etno motivima. S druge strane, Andria je sinonim za lokalnu eksperimentalnu tehno scenu. Njegov zvuk karakteriše kompeksna, ritmična struktura, momenti melodičnog syntha i euforični tehno vajb. Ako ste raspoloženi za istraživanje i otkrivanje novog zvuka, pravac Drugstore u subotu 4.januara

    Saznaj više:
    Povezani članci: