Ekranizacija knjige „Everything I Know About Love“ je opravdala sva naša očekivanja

    15.06.2022.
    RECOMMENDED

    Znali smo da serija „Everything I Know About Love“ mora biti dobra, ali nismo očekivali da će biti ovoliko dobra. S obzirom na to da je Dolly Alderton, autorka knjige, napisala scenario i oživela svoj memoar zajedno sa producentima „Love Actually“ i „Bridget Jones“, nije iznenađenje videti kako ova serija osvaja srca publike svega nedelju dana od premijere.

    Falio nam je narativ u kom nam se na tacni ne služi ideja o nerealnim standardima i potragom za onim pravim kojoj nema kraja, do tačke u kojoj se briše granica između fikcije i stvarnosti. Ono što je publiku oduševilo jeste svež pogled na romansu, verno prikazan nefiltriran i neuredan život milenijalsa i moć prijateljstva koja nastavljaju i nakon veza i raskida. Za to su najvećim delom zaslužne Emma Appleton i Bel Powley, jer su uspele da ožive hemiju Dolly i njene najbolje prijateljice Farley iz knjige na ekranu. 

    Ujedno je dirljivo i srceparajuće retroaktivno posmatrati tok dvadesetih, kako su nas ljudi, situacije, mesta, porazi i greške koje smo pravili obeležili. Ali, iznad svega, osvrnuti se i videti koji su to ljudi ostali pored nas nakon svih tih uspona i padova. Kakva je moć prijateljstva, pogrešnih i pravih ljubavi i šta one uopšte znače? Sve su to pitanja koja se provlače kroz epizode i nema sumnje da će „Everything I Know About Love“ oblikovati sledeći talas serijskih drama sa fokusom na žene.

    Umesto romantizacije ideje o velikoj ljubavi, ova serija vrednuje ljubav koja je jaka i koja traje, iako možda nije uzbudljiva kao u „Seks i Gradu“. Ona preispituje načine na koje platonska romansa može obojiti naše živote, ali i naše ideje o ljubavi koje neretko imaju tendenciju da budu (pre)romantizovane. Verujte nam na reč i samo pritisnite play.

    Saznaj više:
    Povezani članci: