Pretraga

Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest?

Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest?

Tekst: BURO.

Pinterest je naš pomoćnik za sve, kreativna oaza, vision board i zgodno sredstvo planiranja budućnosti. Na tom mestu slobodno žive kontrastne estetike, citati, enterijeri i outfiti, ali je Pinterest uvek korak ispred, pa uspešno predviđa i ono što tek dolazi. Prema njegovim prognozama, ovo su trendovi koji će vladati ovom godinom i jedno je sigurno: slaviće se maksimalizam, eklektičnost i sloboda. Pretplaćujemo se!

Moda

Rese na jaknama i čizmama, romcom core, sci-fi i rave outfiti dominiraće modnom scenom 2023. Ovi trendovi dali su nam svoju blagu naznaku prethodne godine, ali će ove zablistati u punom sjaju. Stoga, Diesel ćete na feed-u viđati češće nego Miu Miu. Ko voli - neka izvoli.

Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 1)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 2)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 3)

Lepota

Takozvani kraljevski tretmani ove godine dobijaju svoj slot. Verovatno ste primetili da je sadržaj fokusiran na negu kose u porastu, ali kreatori sve više obraćaju pažnju na uzrok, a ne posledice. Stoga, fokus nege postaće samo teme glave, masaže i svi mogući tretmani vezani za isti. Zbogom agresivni sastojci, dižemo čaše za blistavu, zdravu i prirodnu kosu!

Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 4)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 5)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 6)

Kultura

Nakon stidljivog povratka rave scene po završetku pandemije, ova grana će se najzad rasplamsati. Partijaće se više i jače nego ikada, sa sve YOLO krilaticom koja će vas odvraćati od griže zavesti. Plesaće se slobodnije, a žurke će se praviti kao nekada - u prašnjavim hangarima nabulajim razbuktalom energijom rejvera.

Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 7)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 8)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 9)

Dizajn

DIY, vintage i pečurke ključne su reči kada je posredi dizajn i njegovi pojavni oblici za ovu godinu. Pečurke ćemo viđati u svim oblicima i svuda, vintage komadi nameštaja dominiraće enterijerima, a sve će to začiniti DIY sitnice. Vreme je da pustite kreativce u vama da od stana napravi atelje i mini umetnička dela od starih stvari sa kojima niste znali šta ćete, a koji mogu postati glavne zvezde i vaših enterijera. Mašti na volju, ali stvarno!

Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 10)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 11)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 12)

Lifestyle

Kao i prethodna godina, i 2023. zadržava pravac maksimizacije blagostanja pojedinca, pronalazeći nove i inovativne načine (samo)isceljenja. Porašće broj umetničkih, muzičkih i kreativnih aktivnosti usmerenih prevashodno na boljitak na polju mentalnog zdravlja. Drugim rečima, 2023. donosi nam nove i inovativne načine da osećamo i kontempliramo. U miksu glavnih lifestyle tema naći će se i dating život, lekcije o ušteđevini, održiva putovanja (vozovi se vraćaju) i rodno neutralne prakse. I vreme je bilo da poništimo podelu na plavo i roze! Nadalje, sastanci se vraćaju u obliku piknika i putuje se pametnije. I znate šta? Dopada nam se kako 2023. može izgledati.

Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 13)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 14)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 15)

Wellness

Istezanje, vitamini, topla limunada na prazan stomak, pa tek onda kafa. Zvuči kao nemoguća misija? I nama. Ali ako je verovati istraživanjima sa Pinteresta, sve veći broj ljudi odustaje od fensi pomagala za trening i vraća se starim dobrim vežbama za posturu. Prioritizuje se istezanje i zdravlje kičme, dok će nakon laganih, ali funkcionalnih treninga u kuhinji glavnu politiku voditi alge. Zdravo, zdravije, najzdravije - tako će izgledati globalni wellness uspon narednih jedanaest meseci.

Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 16)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 17)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 18)

Gastro

Slatka retro manija tu je da ostane. Kič trospratnice i jestivo cveće vladaće trpezama ove godine. Korneti, biseri i cake art - neka šlag postane vaše platno, jer u ovom krugu - sve je dopušteno.

Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 19)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 20)
Godina u trendovima: Šta predviđa Pinterest? (фото 21)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor