Izdvojili smo najsmešnije memove u vezi sa jučerašnjom inauguracijom

    21.01.2021.
    RECOMMENDED

    Veoma nezvanično prepričavanje toka događaja na inauguraciji…

    Ozbiljan događaj i prizor za gledati, novoizabrani predsednik Joe Biden, Dr Jill Biden, novoizabrana potpredsednica Kamala Harris i Doug Emhoff silaze niz iste stepenice koje su pre dve nedelje bile prepune Trumpovih pristalica i stecište protesta.

    Bernie, hit događaja, sa „vermont dadcore“ izgledom, u svojoj jakni za sva godišnja doba, i Argyle pletenim rukavicama. Došao je sa kovertom u ruci, krajnje casual, kao da je inauguracija jedna od mnogih stvari koje mora usput da obavi tog dana. Sedeo je sam, na bezbednoj udaljenosti od svih, sinonim svih nas u post-COVID eri na žurkama. I postao broj jedan materijal za memove.

    Kamalu Harris je do Kapitola ispratio Eugene Goodman, heroj, crni policajac koji je sprečio nasilnike da upadnu u senat 6. januara. I uz Soniau Sotomayor, prvu latino sudinicu Vrhovnog suda, i nekog koje je doneo Bibliju (ni manje ni više nego onu Thurgooda Marshalla) da Kamala nad njom izgovori zakletvu. 

    Brisač podova je objavio ozbiljan rad bacilima i virusima. Nemoguće je ne zapitati se šta je stajalo u opisu posla i da li je bilo traženo nego prethodno iskustvo za ovu poziciju. 

    Lady GaGa je inspirisala jedno 10.000 memova.

    JLo je nekako, nikome nije jasno kako, uspela da ‘let’s get loud’ pretvori u „This Is Your Land“ remix. Jedina stvar koja je nedostajala je bio Pitbull.

    Amanda Gorman, pesnikinja je oduševila sve svojim rečima. Donela je moćnu poruku, u blještavo žutom kaputu, i bila i bukvalno i metaforično zrak sunca. O čemu je uzgred i govorila.

    Tri važne žene su se pojavile u ljubičastom: Hilary Clinton, Michelle Obama i Kamala Harris. Ova boja služi kao metafora dvopartizma, simbol je sufražetkinja i bila je i zvanična boja kampanje Shirley Chisholm, prve Afro-amerikanke koja se kandidovala za predsednika 1972. Obe nekadašnje prve dame i nova potpredsednica su nosile komade koje potpisuje dizajner iz Los Anđelesa Sergio Hudson. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1611238561838283.png

    Bivša žena Douga Emhoffa (sadašnjeg muža Kamale Harris), Kerstin sedela je sa ostalim VIP zvanicama tokom cerelmonije inauguracije, što je mora se priznati dosta lepo i dokaz je „velike, skladne porodice“ nove potpredsednice.

    Mike Pence ne samo da je prisustvovao ceremoniji, nego je izazvao neke prilično zanimljive reakcije, kao recimo Dougove ćerke Ellae koja nije bila posebno impresionirana. 

    Country pevač Garth Brooks je grlio sve. Obame, Klintone, i Bush porodicu gde su svi bili bez maske. Dap, bez maske. Nadamo se da su svi bili i ostali zdravi.  

    Amerikanci imaju priliku da opet budu ponosni. Sigurni da je predsednik Biden, koji je sada deo dve istorijske administracije, i čiji govor je bio realan, optimističan i iskren, prava osoba da pritisne dugme za reset, počevši sa najinkluzivnijim kabinetom u istoriji. Tako izgleda optimizam zar ne?

    Saznaj više:
    Povezani članci: