Pretraga

Kako kostimi pričaju priču u novoj sezoni serije "Westworld"?

Tekst: BURO.

Westworld, zapadni svet, drama, distopija, futurizam, fantazija ili savršeni miks svega što tražimo od jedne serije? Od prve epizode bili smo uvučeni u ovaj univerzum i izabrali da u njemu ostanemo do samog kraja. Tačnije, skoro samog kraja, jer iako smo kliknuli poslednje play u četvrtoj sezoni, kreatori serije već najavljuju da će peta sezona ujedno biti poslednja. 

Kako kostimi pričaju priču u novoj sezoni serije "Westworld"? (фото 1)

 

Navikli smo da po završetku epizoda dešifrujemo zaplete, ali ovoga puta nam u pomoć priskaču kostimi. Za njih je u četvtoj sezoni bila zadužena Debra Beebe, koja ima preko 30 godina staža u kostimografiji. Pre ovog projekta, radila je za seriju "Homeland", ali priznaje da je čak i za nekoga sa toliko godina iskustva "Westworld" bio ozbiljan zalogaj. Finalnim stilskim odlukama prethodili su sati i sati istraživanja i kupovina novih komada koje nismo imali priliku da vidimo ranije. Debra je predano radila na svom zadatku, a evo šta nam vizuelni jezik četvrte sezone govori o premisi, zapletima i likovima.

 

 

Charlotte Hale

 

Kako kostimi pričaju priču u novoj sezoni serije "Westworld"? (фото 2)

 

Charlotte Hale u novoj sezoni simbolizuje čistu moć. Ona je snažna, ali ženstvena, a iako se bori protiv nepredividih eniteta u tome pronalazi zabavu. Debra se potrudila da je učini manje korporativnom u poređenju sa prethodnim sezonama, te je za nju birala komade inspirisane "božanskom estetikom". Modne zvezde novih epizoda su siva Armani haljina, ručno rađeni crveni kostim i prema reakcijama fanova, omiljeni crni kombinezom koji upotpunjuje Alexander McQueen kaiš. Upravo ovaj kostim je napunio Debrin DM, a Charlotte ga je iznela besprekorno.

 

 

Christina

 

Kako kostimi pričaju priču u novoj sezoni serije "Westworld"? (фото 3)

 

U četvrtoj sezoni upoznajemo Christinu bez Dolores. Za razliku od Charlotte koja se sa svakom novom epizodom sve više udaljava od modernog, Christine mu se približava. Minimalističke, a ujedno futurističke kombinacije su dominantne, dok su svedeni i ograničeni kolor svojevrsni omaž Dolores. Tamno plava i crna boja se smenjuju na jednostavnim komadima, poput topa i suknje, koje ona nosi dok se upoznaje sa svojom novom verzijom, dok oštri rezovi daju pečat njenom vizuelnom identitetu.

 

 

Maeve Millay

 

Kako kostimi pričaju priču u novoj sezoni serije "Westworld"? (фото 4)

 

Ako smo do sada naučili jednu stvar o liku Maeve, to je da se ona ne predaje bez borbe. Upravo ovo njeni kostimi poručuju u ovoj sezoni, a "Spremna za borbu" stav i odelo najslikovitiji su u sceni u kojoj Maeve stoji nasuprot Charlotte i njenog crvenog kombinezona, dok nosi kontrastni crni kaput na koji je Debra dodala detalje na leđima i podigla kragnu kako bi dodatno naglasila ninja mood.

 

 

Caleb Nichols

 

Kako kostimi pričaju priču u novoj sezoni serije "Westworld"? (фото 5)

 

Caleb u četvrtoj sezoni izgleda prilično neformalno, ali Debra primećuje da je iako potcenjen, vrlo značan prijatelj Maeve. Kao i njegova saborkinja, Caleb nosi jednostavnu odeću koja pogoduje testnim fazama u laboratoriji, ali koja uprkos tome ima futuristički ton, budući da nas četvrta sezona vodi u daleku, daleku budućnost. Po čistoj sivoj tkanini prolivaju se suze, krv i znoj, dok on trči kroz požare i savladava prepreke na putu do istine.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor