Pretraga

Lovefest slavi 15 godina trajanja, odbrojavanje do festivala počinje!

Lovefest slavi 15 godina trajanja, odbrojavanje do festivala počinje!

Tekst: BURO.

Ovogodišnje izdanje Jelen Lovefesta, pod sloganom Refresh biće najveće i najbolje u istoriji festivala do sada. Od 4. do 6. avgusta u Vrnjačku Banju stižu legende svetske elektronske scene među kojima su Marco Carola, Joseph Capriati, Jamie Jones, Kolsh, Rodhad, Folamour, Danny Tenaglia, i više od 100 izvođača. Ova godina je posebna i po tome što će festival proslaviti 15 godina kreiranja najkvalitetnije zabave, kao i brojnih pratećih programa i projekata i time obeležiti veliki jubilej. Tokom decenije i po Lovefest je posetilo više od 800.000 ljudi iz zemlje i sveta, a na festivalu je nastupilo preko 4.000 izvođača među kojima su najveća svetska imena, kao i najslušanije zvezde iz regiona i zemlje. Ali, tu su i noviteti!

Lovefest slavi 15 godina trajanja, odbrojavanje do festivala počinje! (фото 1)

Ove godine, po prvi put, Cirkusferа, organizacija koja se bavi rаzvojem sаvremenog cirkusа, umetničke аnimаcije, sаvremenog i uličnog teаtrа pod sloganom #ŽiviCirkus zajedno sa Cirkobalkana predstaviće savremeni cirkus kroz predstave, specijalne tačke i radionice, u okviru festivala. Cirkusfera će specijalno za sve goste u Vrnjačkoj Banji 3. avgusta, dan pre zvaničnog početka festivala, održati predstavu pod nazivom „Haos kabare“, a broj mesta je ograničen. Osim toga, tokom tri festivalska dana, publika Lovefesta imaće priliku da prisustvuje brojnim radionicama i tačkama savremenog cirkusa. Imajte na umu da je broj karata ograničen, a ulaznice su dostupne u Kafeteriji u Vrnjačkoj Banji.

Lovefest slavi 15 godina trajanja, odbrojavanje do festivala počinje! (фото 2)
Lovefest slavi 15 godina trajanja, odbrojavanje do festivala počinje! (фото 3)

Lovefest tu ne staje sa iznenađenjima. U uglu sobe sigurno vam visi barem jedan Wall Notion print, ali ovog avgusta, u Vrnjačkoj banji, očekuje vas i Wall Notion merch na kom će biti ograničena serija majica, čarapa, cegera, šešira i ostalih stvari koje će vam pomoći da budete kul na festivalu. 

Lovefest slavi 15 godina trajanja, odbrojavanje do festivala počinje! (фото 4)

Ove godine na već dobro poznatoj lokaciji u parku pored izvora Jezero, izvođači će nastupati na čak pet muzičkih bina. Na najvećoj bini Lovefesta planetarno popularni Kollektiv Turmstrasse, već prvog dana festivala imaće svoj live nastup. Na Lovefest se vraćaju i najveći miljenici publike Marco Carola, Jamie Jones, Joseph Capriati i William Djoko, a po prvi put u Vrnjačku Banju dolaze Danny Tenaglia, trenutno jedan od najpopularnijih di-džejeva Folamour, Kolsh, kao i Sonja Mooner i Archie Hamilton. Jubilarno izdanje Lovefesta doživeće i spektakularnu završnicu, jer nas na legendarnoj Fire bini očekuje trosatni najjači svetski back to back set. Kultni sastav Beogradski sindikat po prvi put dolazi na Lovefest u Vrnjačku Banju. Beefeater Live bina ugostiće ovaj legendardni sastav drugog festivalskog dana u petak 5. avgusta, a iste večeri nastupiće i omiljeni dvojac Lovefest publike Prti Bee Gee. Sada već internacionalno poznata muzička zvezda, Senidah ovog leta zatvara jubilarno festivalsko izdanje. Brojimo sitno!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor