Make wisdom go viral: Poslušajte podcast bivšeg budističkog monaha

    21.12.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/monah_cover.jpg

    Jay Shetty je bivši budistički monah, pisac, life couch i voditelj podcasta „On Purpose“ čija je glavna misija da mudrost učini viralnom. Jay je neko ko je glasno govorio o duhovnosti i pre nego što je ona bila u modi, njegov podcast je jedan od najboljih wellness podcasta na svetu, a njegova knjiga „Think Like a Monk“ našla se na listi bestselera New York Times-a za 2022. godinu.

    Jay je tri godine svog života proveo kao monah u Indiji, nakon čega se obreo u svetu digitalnog marketinga. Taj zaokret nije se odigrao glatko, on se suočavao sa nizom problema da uopšte nađe posao kao bivši budistički monah. Ipak, njegov rad je primetila američka autorka, Arianna Huffington, koja ga je angažovala da producira video snimke za online portal Huffington Post u Njujorku kada je napravio najgledaniji video 2018. godine i od tada je njegova karijera išla uzlaznom putanjom. Forbes ga je uvrstio u svoju listu „30 ispod 30“ za područje Evrope, Jay je dobio priznanje na National Geographic Chasing Genius Council-u 2017. i Asian Media Awards za najbolji blog 2016. godine. Oblasti kojima se on bavi pokrivaju mentalno zdravlje, ljudske odnose i pitanje životne svrhe.  

    Uprave su to glavne teme o kojima razgovara sa gostima u okviru svog podcasta, a preko puta njega do sada su sedeli mnogi genijalnci savremenog doba: Novak Đoković, Kobe Bryant, Alicia Keys, Selena Gomez, Yuval Harari, John Legend, Dr Gabor Maté i drugi. Osim što autor podcasta ovim razgovorima želi da mudrost učini viralnom, on želi i da podstakne svoje slušaoce da živote žive u skladu sa svojom svrhom, usvajajući neke od lekcija koje njegovi gosti nesebično dele, izazivajući na razmišljanje i promenu perspektive.

    U moru podcasta, „On Purpose“ je pravi dragulj i na koju god epizodu da kliknete play izvući ćete makar jednu mudrost koju možete prevesti u svoju svakodnevicu i učiniti je boljom. Kako sam autor podseća: „Zapamtite, život je previše kratak da biste ga živeli na bilo koji drugi način osim onog sa svrhom.“

    Saznaj više:
    Povezani članci: