Najbolje od leta 2020. iliti čemu to možemo da se radujemo kada su muzika, filmovi i serije u pitanju?

    16.07.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/noviteti_cover.jpg

    Realno, stvarnih radosti je nekako sve manje jer je danas i Bugarska zatvorila granice a to je bio jedan od poslednjih bastiona da se možda negde malo protegnu noge i prokotrljaju misli. 2020. je realno otkazana, njeno leto pogotovo, i jedino čemu se treba radovati jeste mogućnost da se ugrabi kuća na nekom jezeru i malo puste misli na slobodu. Doduše postoje još neki hajlajtsi koji mogu da spasu stvar, a nemaju baš nikakve veze sa putovanjima. Novi naslovi, nova izdanja! Dok smo mi zarobljeni u danu mrmota gde je sve isto kao i pre nekoliko meseci ako ne i gore, dobar deo sveta se dovodi u normalnije stanje a sa tim idu i završavanja i premijere filmova, novi albumi, nove serije čije je snimanje bilo na pauzi. Izdvajamo vam naslove kojima se najviše radujemo!

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594900067779009.jpg
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594898118632203.jpg

    “Tenet”, novi film Christophera Nolana, je ostvarenje koje se ubedljivo najviše iščekivalo ovog leta pre nego što je pandemija pokarabasila kalendar i naterala nas da čekamo i čekamo još duže. Ipak, u ovom slučaju to možda i nije toliko strašno jer se čini da su ta višestruka pomeranja samo dodala na hajpu i učinila da fanovi postanu još nestrpljiviji i još radosniji zbog činjenice da je najnoviji potvrđeni datum za svetsku premijeru 12. avgust. S druge strane, odbrojavalo se i za neke naslove koji su pored iščekivanja donele i neke proteste i pobune, kao što je Disneyjev live-action rimejk crtanog filma “Mulan”. Film o kineskoj ratnici je originalno bio predviđen za mart, ali je nedavno dobio novi datum. Svidelo vam se ili ne, bili fanovi ili hejteri, “Mulan” na velike ekrane dolazi od 21. avgusta. U međuvremenu od Davida Heymana stiže nova verzija “The Secret Garden” predviđena za 14. avgust. I ne, nije da su radosne vesti samo za ljubitelje blockbustera jer su velike svetske distribucije predviđene i za neke art naslove. Kao recimo pobednika na Sundance festivalu 2019. “Clemency” zatvorska drama gde je Alfre Woodard maestralno odigrala svoju ulogu, i još jedan naslov svemirske tematike, i jedan od boljih performansa Eve Green “Proxima” krajem jula.
    Nažalost, domaćih bioskopa što se tiče, situacija se nikada nije unormalila, i ako nam nešto izuzetno nedostaje to su mekana sedišta, kokice i mrak u sali. I pored nekoliko incijativa za prikazivanja na otvorenom velike bioskopske sale nikada nisu otvorene nakon marta. Ipak, potvrđene svetske premijere ovih naslova govore o tome, da se malo po malo stvari dovode u red, a jednom ćemo na taj red stići i mi. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594900067744194.jpg
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/159489811854823.jpg

    Surovo leto svakako, pogotovo ako se uzme u obzir da će celo proći bez festivala, i bez ikakve prilike da se sluša live muzika. Ipak, sreća je barem da ovaj letnji povetarac donosi i neke nove zvuke pa će tako Lianne La Hava, objaviti svoj treći album 17. jula to jest sutra, što je ujedno i dan kada Nicolas Jaar objavljuje “Telas”. Danas je pušten sajt Telas.Parts, na kom se nalaze delovi albuma, ili kako saopštenje kaže album u “tečnom stanju”. To znači da korisnici mogu da navigiraju kroz sajt i čuju različite elemente različitih numera, pre nego što album sutra bude zvanično objavljen, u “čvrstom stanju”. Grupa Idles je takođe najavila svoj novi album ali će pre toga imati seriju svirki na tajnim lokacijama koje će biti streamovane (29. i 30. avgust). Pored ovih imena za leto i ranu jesen spremaju se i dve posebne poslastice. Pop diva Katy Perry će objaviti novi album 14. avgusta, za koji je izbacila singl “Smile” i koji će kako sama kaže biti “75% Prism i 25% Teenage Dream”, a titula najiščekivanijeg sigurno odlazi na novi album Lane Del Rey, „Chemtrails Over the Country Club“, koji je planiran za 5. septembar čime će se zvanično zatvoriti “letnja sezona”.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594900067708142.jpg
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594898118592282.jpg

    Ako treba birati koje polje je najmanje osetilo udare pandemije, onda su to serije, koje su istina u nešto manjem broju, ali svejedno u sličnom ritmu kao i pre izlazile i tokom svih meseci krize. I ne samo izlazile, nego nas i spasile sati i sati provedenih u karantinu. Leta što se tiče, malo sporiji ritam, ali nekoliko velikih naslova. HBO najavljuje istorijsku horor dramu “Lovecraft Country” koja bi trebalo da izađe sredinom, tačnije 17. avgusta. Kada čujete istorija-drama-horor u jednom, možete da budete ili oduševljeni ili totalno odbijeni idejom, ali će vas ime Jordana Peela (“Get Out”, “Us”) možda ipak navesti da pođete prvim putem. Pored toga, Lucy Prebble, scenaristkinja hit serije “Naslednici” se udružila sa Billie Piper, i zajedno su radile na scenariju za “I Hate Suzie” (izlazi krajem avgusta) koja prati glumicu osrednje karijere kojoj je hakovan telefon, i mnogo eksplicitnih fotografija je procurelo. Poslednja, ali nikako i najmanje važna, za sam završetak leta, najavljena je mini serija “The Undoing” sa Nicole Kidman i Hugh Grantom u glavnim ulogama. Nicole igra Grace Fraser, uspešnu terapeutkinju koja upravo treba da objavi svoju prvu knjigu. Neposredno pre toga događa se nasilna smrt u njenom bliskom okruženju, muž koji nestaje i mnogo strašnih otkrovenja koji sve menjaju. Ukratko, nešto što očekujemo da ćemo pogledati u jednom dahu.

    Saznaj više:
    Povezani članci: