Pretraga

Najbolji momenti sa istorijske dodele Oskara

Najbolji momenti sa istorijske dodele Oskara

Tekst: BURO.

Prošla noć je svakako bila noć za pamćenje i dodela o kojoj će se još dugo pričati. Pored istorijskih momenata koji su se desili i koji idu u prilog sve glasnijih povika za promenama ovo je bila dodela Oskara koja je pokušala da se izbori i po drugi put sa svetskom pandemijom i da napravi ceremoniju koja bi se održala uživo. Ne možemo reći da je bilo na nivou uspešnijih ceremonija u istoriji održavanja ovih nagrada ali problemi postoje već dug niz godina: od dužine trajanja ceremonije, skraćivanja govora pa sve do izbora domaćina.

Crveni tepih je već doneo nekoliko momenata za pamćenje. Riz Ahmed koji popravlja frizuru svojoj ženi Fatimi jer je duvao jak vetar:

Svako ko je bio online postavio je pitanje „koliko Angela Basett ima godina“ jer izgleda neverovatno.

Najbolji momenti sa istorijske dodele Oskara (фото 1)

Internet je podivljao kada se Zendaya pojavila u žutoj Valentino kreaciji:

Najbolji momenti sa istorijske dodele Oskara (фото 2)

A isto se može reći i za LaKeith Stanfielda u Saint Laurent kombinezonu.

Najbolji momenti sa istorijske dodele Oskara (фото 3)

Yuh-Jung Youn je održala govor povodom Oskara za sporednu žensku ulogu koji je odmah imao million pregleda, gde se na početku zahvaljuje što je upoznala uživo Brad Pitta, a zatim odmah dodala da oprašta Evropljanima i Amerikancima jer joj izgovaraju ime pogrešno. Ona je tek druga azijska glumica i prva korejka koja je dobila oskara, 63 godine nakon Miyoshi Umeki u filmu "Sayonara.

Daniel Kaluuya je takođe ostavio utisak svojim govorom i pokrenuo gomilu meme-ova nakon što se zahvalio svojoj majci i ocu jer su imali seks i tako je nastao on, i reakcija njegove majke koja je to slušala u publici postala je viralna.

Što se tiče nagrada veče je pripalo filmu “Nomadland” koji je osvojio Oskara za najbolji film, Frances McDormand Oskara za najbolju žensku ulogu i time se upisala u klub 3 dobitnika (njoj je ovo treći Oskar u kategoriji Najbolja ženska uloga), a Chloé Zhao je osvojila nagradu za Najbolju režiserku i tako postala prva žena iz Azije koja je osvojila tu nagradu i tek druga žena u istoriji.

Najbolji momenti sa istorijske dodele Oskara (фото 4)
Najbolji momenti sa istorijske dodele Oskara (фото 5)

Glenn Close je postala glumica sa najviše nominacija a nijednom pobedom ali se internet složio da treba da joj se dodeli Oskar za njeno tverkovanje uz pesmu “Da Batt”.

Gledaoci (a i posetioci) su bili pomalo razočarani sekcijom In Memoriam koji je išao neverovatno brzo što se učinilo neprimerenim za taj trenutak odavanja pošte preminulima u prethodnoj godini. Kada je zatim usledila nagrada za najbolji film pre nagrada za najbolju žensku i mušku ulogu, svi su bili začuđeni jer se to nije desilo nikada ranije. Svi su počeli da dele teorije da su producenti to uradili kako bi za kraj ostavili nagradu za Najbolju mušku ulogu i kada je osvoji prerano preminuli Chadwick Boseman da će to predstavljati dirljivi završetak večeri i pravi klimaks dodele Oskara. Zato je nagrada koju je osvojio Sir Anthony Hopkins došla kao veliko razočaranje: ništa se ne može oduzeti genijalnosti Sir Anthony Hopkinsa, ali je cela sezona nagrada vodila ovom trenutku u kom bi se Chadwick Boseman nagradio posthumno i kako bi bar ovom nagradom kompenzovan njegov prerani odlazak.

Najbolji momenti sa istorijske dodele Oskara (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor