Momenti sa dodele Oskara o kojima svi pričaju

    10.02.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/najbolji_momenti_oskari_cover.jpg

    Sve je počelo kišom na crvenom tepihu koja je već na početku pomalo pokvarila atmosferu i outfite zvanica, ali oni su ipak profesionalci: šminka je izdržala, kapi kiše su osušene sa smokinga i haljina. Ono što je usledilo bilo je veče bez voditelja i puno dosadnih, dosadnih momenata koji čine da Oskari sve više gube na gledanosti. Čak i ako posmatramo momenat kojim su se nagrade završile – istorijska pobeda filma „Parazit“, ni on nije bio dovoljan da kažemo da je ovo bilo veče za pamćenje. Ali ‘ajde da se ipak osvrnemo na momente koji su zapalili internet i o kojima su svi pričali i na koje su svi reagovali prethodne noći.

    Laura Dern i Diane Ladd: majka i ćerka ponovo zajedno na crvenom tepihu

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581334972965045-1.gif

    Diane Ladd je 1975. kada je bila nominovana za najbolju sporednu ulogu za film „Alice Doesn’t Live Here Anymore“  na dodelu povela svoju sedmogodišnju ćerku Laurau. Sinoć se taj krug zatvorio na divan način kada se Laura Dern, koja je nominovana za najbolju sporednu ulogu u filmu „Marriage Story“, pojavila na crvenom tepihu sa svojom majkom Dianne. I nije bila jedina koja je to učinila ove godine, i Keanu Reeves je došao ruku pod ruku sa svojom majkom Patriciaom Taylor.

    Bong Joon-ho i prevodilac

    Nakon osvojenih Oskara za najbolji strani film i najbolji scenario Bong Joon-ho je čuo svoje ime i kada je otvorena koverta u kategoriji za najboljeg reditelja. Publika je ustala da aplaudira sa razlogom, svakako je ovo bilo iznenađenje večeri, a prevodilac koja je stajala pored njega tokom svih dodela nagrada dobila je priliku da po treći put izađe na scenu i postala nam omiljena osoba te večeri ne skrivajući oduševljenje zbog činjenice da je Bong Joon-ho dobio nagradu.

    Gena Davis i Charlize Theron trenduju na Twitteru

    Gena i Charlize su trendovale na Twitteru i to opravdano. Obe su izgledale fantastično na crvenom tepihu i ljudi jednostavno nisu mogli da prestanu da pričaju o njima (posebno o džepovima na haljini koju je Gena nosila).

    Joaquin Phoenix i dirljivi govor

    U trenutku kada je pročitano njegovo ime kao dobitnika Oskara za najbolju mušku ulogu publika je ustala da aplaudira a Joaquin Phoenix je opet iskoristio svoj govor kao platformu da se dodatkne tema koje su mu bitne: od rasizma do veganstva. „Jedino kada kao svoje vodeće principe koristimo ljubav i saosećajnost možemo da menjamo stvari. Ne kada jedni drugima zatvaramo vrata greškama iz prošlosti, nego kada dajemo jedni drugima šansu da rastemo, da se iskupimo. To je ono najbolje što čovečanstvo ima.“ Govor je završio na veoma ličnoj stvari – citirao je stihove svog tragično preminulog brata Rivera ne uspevajući da sakrije suze: „Pomažite sa ljubavlju i spoznaćete mir.“

    Cynthia Erivo i nastup večeri

    Ako niste upoznati sa njenim radom Cynthia je jedna od najboljih glumica sa Brodveja koja je stekla slavu predstavom „Boja purpura“. Njen talenat i glas su dobro poznati brodvejskoj publici i sada kada je dobila šansu da se prikaže milionskoj publici pesmom iz filma „Hariett“ za koji je nominovana za dve nagrade:  najbolju glumicu i najbolju pesmu, ne da nije razočarala, već je na kraju pesme dobila stojeći aplauz.

    Natalie Portman i podrška rediteljkama

    Nismo mislili da dodela neće proći bez komentara na nominacije, pa je tako Natalie na crvenom tepihu nosila Dior kreaciju koja se sastojala od haljine i plašta na kojem su bila izvezena imena svih rediteljki koje nisu bile nominovane za Oskara ove godine. Ovo nije prvi put da ona proziva industriju zbog manjka nominacija i priznanja rediteljkama ali način na koji je to učinila sinoć bez ijedne reči je potpuno fantastičan.

    Shia LaBeouf i Zack Gottsagen momenat koji je zapalio internet

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581323297943886.jpg

    Kada je došlo vreme da se dodeli nagrada za najbolji kratkometražni film na binu su kao prezenteri izašli glumac Shia LaBeouf i Zack Gottsagen, čovek sa Daunovim sidromom i njegov partner u filmu „The Peanut Butter Falcon“. Ovo je bila prva manifestacija ove veličine na kojoj se Zack pojavio i prilika da dodeli Oskara. Dok su predstavljali nominovane i pobednika Zack je imao poteškoća i Shia je uletao i na kraju i pročitao dobitnike. Twitter ovo ponašanje nije podneo dobro i Shia je dobio hejt kakav ne pamtimo skoro. Nazivan je narkomanom, idiotom, neosećajnim skotom… Niko se nije obazirao na priču koja se dešavala oko samog filma koji su snimili zajedno kao i činjenice koliko Zack znači poznatom glumcu i kako mu je promenio život.

    Maya Rudolph i Kristen Wiig najbolje prezenterke (ikada)

    Njih dve su potpune boginje i stvarno nam nije jasno kada će producentima Oskara pasti na pamet da ih napokon pozovu kao voditeljke. To bi verovatno bila najbolja stvar koje se Oskarima desila u poslednje vreme.

    Eminem i nastup koji nije morao da se desi

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581336871872284-1.gif

    Kada je Eminem izašao da peva na scenu pesmu „Lose Yourself“ bez prethodne najave malo je reći da su svi u publici bili iznenađeni a neki i šokirani. Kada je kamera snimila kako reaguju Martin Scorsese i Billie Eilish, bili smo sigurni da imamo memeove za negodovanje za naredne dane. Lica u publici koja su znala reči pesme uglavnom nisu bila bela, i ceo momenat je bio veoma cringe, a pokušaj jednog dela publike da bude kul dok peva pesmu treba da dobije oskara za glumu neredne godine. I Eminem je na kraju dobio stojeći aplauz. Laura Dern nije.

    Spike Lee i Gucci odelo kao omaž Kobe Bryantu

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581335080904361.jpg

     Poznati reditelj imao je specijalno sašiveno odelo kako bi odao počast nedavno preminuloj košarkaškoj legendi. Na odelu je bio izvezen broj 24, Brayantov zaštitni znak, a Spike je nosio i Nike Kobe patike. Spike Lee je 2009. režirao dokumentarac „Kobe Doin’ Work“ i na crvenom tepihu je izjavio da je i dalje potrešen zbog tragične smrti legendarnog košarkaša.

    „Parazit“ i prekinuti govor

    Ovo je bilo iznenađenje koje nam je bilo potrebno i pokazalo da su prave stvari i dalje moguće na Oskarima. Ovo je prvi strani film u istoriji koji je osvojio Oskara u kategoriji za najbolji film, i ako možemo da dodamo – zasluženo. Bravo! Ono što se desilo tokom govora dobitnika pokazalo je koliko industrija zaista ceni ovaj momenat: nakon što je jedna od producentkinja završila svoj deo govora ugašena su svetla na šta je publika podivljala i krenula da skandira da bi se svetla ponovo upalila na bini i ostali producenti filma dobili priliku da završe svoje govore.

    Saznaj više:
    Povezani članci: