Nova Bond era: Lashana Lynch je nova 007

    15.07.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/james_bond_cover_update.jpg

     

    Okej, da ne bude nesporazuma, Daniel Craig nastavlja da bude nosilac James Bond imena u 25. delu filma, ali je njegov tajni broj ovaj put dodeljen glumici Lashani Lynch koja preuzima agentsku cifru 007 nakon što Craigov lik napušta M16. Radnja ide otprilike ovako: Bond (Craig), je penzionisan, uživa na Jamajci i dobija poziv za novu akciju i borbu protiv novog zlikovca, na šta se ne odaziva on već novi agent, i može se slobodno reći da će sasvim sigurno ključna scena u filmu biti kada M kaže: “Uđi 007” i kada u prostoriju ulazi Lashana, koja je prelepa, crna, moćna… žena! Bond je još uvek Bond ali je 007 zamenjen, i to đavolski dobrom i preko potrebnom zamenom.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/1563205088830836.jpg

     

    Nakon što je prošle godine Bondova producentkinja Barbara Broccoli rekla za Guardian da “nikada” neće biti ženskog Bonda mislili smo da se ovako nešto verovatno stvarno nikada neće ni desiti, ali radosne vesti, konačno jeste! Daniel Craig je možda pomalo dramatično u jednom od intervjua 2015. izjavio da bi pre prerezao vene nego reprizirao ulogu, i od tada se vodilo baš dosta polemike ko će i ko bi trebalo da ga zameni. Što je zapravo samo jedna od polemika i kontroverzi koje generalno prate ovo jubilarno ostvarenje.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/1563205097985619.jpg

     

    Tako je pored ključnih zamena u glumačkoj postavci, došlo i do režiserskih promena. Kad je 2017. Craig ipak potvrdio (iako kako se ispostavilo privremeno) da će glumiti u nastavku filma, Danny Boyle, koji je zamenio Sam Mendesa na rediteljskoj stolici nakon što je Mendes odbio da nastavi sa direkcijom Bonda, je napustio tim zbog nezadovoljavajućeg scenarija. Iako je u tom trenutku to bila prilična never-ending drama, sada iz ove perspektive deluje kao izuzetno pozitivan triger za događaje koji su usledili. Američki režiser Cary Fukunaga je angažovan da zameni Boyla, a angažovana je i Phoebe Waller-Bridge (tek druga scenaristkinja u čitavoj istoriji franšize) da pomogne u “peglanju” kritičnih delova scenarija. Waller-Bridge je rekla da je bilo priče o tome da li je uopšte Bond relevantan danas zbog onoga što jeste i načina na koji se odnosi prema ženama, ali da lično smatra da je to totalna glupost i da apsolutno jeste relevantan i danas, samo da na nekim stvarima treba poraditi i da je za to pravi trenutak. Kako navodi “franšiza mora da raste. Došla je u fazu kada mora da evoluira i užasno je važna stvar što film tretira ženu kako treba.” A to je definitivno potvrđeno i novim izborom Lashane. Bond devojke su prošlost, sadašnjost je devojka koja jeste Bond.

     

    Rečju, potpuno novo doba za ovu franšizu, i ozbiljan i veliki korak napred, sa koje god strane posmatrali. Posle “Superwoman” i sa ovim novim 007 poglavljem, deluje da slobodno možemo da počnemo da prepevavamo Beyonce pesmu…Who saves the world? Girls!

    Saznaj više:
    Povezani članci: